De Paşte

4/05/2009 12:15:00 p.m. Posted by Dani'El

Pastele se apropie cu pasi grabiti, iar pregatirile pentru celebrarea acestei sarbatori deosebit de importante sunt in toi. Cum au aratat insa pregatirile de Paste facute pentru Domnul Isus in urma cu 2000 de ani? Tatal ceresc facuse deja inainte de intemeierea lumii toate pregatirile pentru lucrarea Sa de mantuire, lucrare ce avea sa atinga punctul culminant in ziua invierii. Isus a fost Dumnezeu, dar El S-a numit pe Sine si Fiul omului. Ca om – conceput de Duhul Sfant, dar nascut dintr-o fecioara si supus Legii – era normal ca Isus sa duca acea lupta spirituala din Gradina Ghetsimani. El a suferit mult, si aceasta nu doar pe cruce sau in timpul biciuirii. Momentele de agonie spirituala din Gradina Ghetsimani, tradarea lui Iuda si lepadarea lui Petru, toate acestea au insemnat suferinte cumplite pentru Fiul omului. Isus Cristos a mers de buna voie pe drumul catre Golgota, fiind ascultator pana la moartea pe cruce. Cum stau lucrurile cu viata noastra? Sunt cumva cele mai inalte aspiratii ale noastre legate de o cariera profesionala, un statut social respectabil sau o familie frumoasa? Sau mai degraba tinta noastra principala este ca Dumnezeu sa fie slavit prin tot ceea ce facem?
*********

De Paste ne gandim poate cel mai mult la calea suferintelor, la rastignirea si la invierea lui Isus Cristos. Tot aceasta este perioada in care ne amintim si de ucenicul care L-a tradat pe Domnul Isus, si anume de Iuda Iscarioteanul, ultimul trecut pe lista apostolilor. El a auzit cuvintele Invatatorului, a asistat la lucrarea Lui si a fost trimis sa vesteasca Cuvantul si sa faca minuni. Iuda a fost primul crestin cu numele. Un crestin cu numele este acea persoana care are o traire fara Cristos. Se afla in mijlocul crestinilor, dar cu inima este la mare departare. Poate arata frumos in exterior, dar interiorul duhneste a moarte. Iuda a fost primul care s-a aflat in apropierea directa a Domnului Isus, dar care nu I-a daruit niciodata inima cu totul. Isus Cristos a murit pe crucea de pe Golgota pentru toti cei care sunt gata sa accepte darul iertarii Sale. Intr-adevar, in final, Iuda si-a regretat fapta, dar nu a mai gasit calea inapoi spre Domnul, ci a ales sa se spanzure. Va veni momentul cand cainta nu va mai fi posibila nici pentru noi. Din acest motiv, nu trebuie sa amanam intoarcerea la Domnul: „Astazi, daca auziti glasul Lui, nu va impietriti inimile.”

***********

Baraba sau Isus? Fara indoiala acesta este cel mai dramatic schimb de roluri care a existat vreodata in istoria omenirii. Alegerea lui Baraba, criminalul condamnat, in dauna lui Isus, Fiul lui Dumnezeu, ilustreaza cu claritate incompatibilitatea severa dintre valorile lui Dumnezeu si cele ale omenirii. Baraba ne arata adevarata infatisare a omului, in timp ce Isus Cristos reprezinta chipul autentic al lui Dumnezeu. Dintr-o anumita perspectiva, in Baraba ne regasim cu totii, insa in Domnul Isus vedem fiinta lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Baraba a fost eliberat, iar Cristos condamnat. Istoria lui Baraba are un scop precis in Sfanta Scriptura, fiind o biografie a intregii omeniri. Dumnezeu ne-a lasat acest episod pentru a ne deschide ochii atat cu privire la noi insine, la starea noastra decazuta, cat si la planul Sau de mantuire. Acum traim in perioada de sfarsit dinaintea revenirii in glorie, pe norii cerului a lui Isus Cristos. Astazi ne indreptam cu pasi repezi spre punctul culminant al ultimului act al lepadarii lui Isus, Neprihanitul, Imparatul si Judecatorul sfant care S-a asezat in locul nostru, al celor vinovati. El a luat vina noastra asupra Sa, pentru ca, prin jertfa Lui sa obtinem acces neingradit la Dumnezeu Tatal si sa ne putem numi copiii Lui. Aceasta trebuie sa Ii cerem in rugaciunile noastre, acum este momentul deciziei. Tu pe cine ai ales?

************************

Strigatul de la Miezul Noptii 04/2009
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

2 Comentarii:

  1. Unknown spunea...

    Multumesc de predicile din Box.
    Domnul sa iti rasplateasca.

  2. Andrey spunea...

    Ne bucuram ca iti sunt de folos.
    Fii Binecuvantat!