CEL INTELEPT CASTIGA SUFLETE

12/21/2008 01:00:00 p.m. Posted by Octavia

Te-ai intrebat vreodata de ce Dumnezeu a pus anumiti oameni in viata ta? Te-ai mirat vreodata ca ai prieteni in diferite puncte ale tarii tale, sau chiar ale lumii, oameni pe care in alt secol tu nu ai fi avut posibilitatea sa-i intalnesti vreodata. Te-ai gandit vreodata cu privire la intalnirile intamplatoare sau la oamenii care se intalnesc doar pentru un timp scurt, in avioane, in sali de asteptare sau la cumparaturi?

Raspunsul este ca toate acestea se intampla ca sa-L poti marturisi pe Isus ca Domn.

“Dar de ce trebuie ca eu sa marturisesc pe Isus?”, te vei intreba. Iata urmatoarele cinci motive care iti vor explica de ce:

Motivul 1 - Dumnezeu ti-a poruncit sa castigi suflete:

Motivul numarul unu pentru care tie ti se cere sa castigi suflete este ca Domnul a poruncit sa o faci. Cuvintele finale ale lui Isus relatate in Evanghelia dupa Matei sunt acestea: “Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, si le-a zis: Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si face-ti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit.Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului.” (Matei 28:18-20).

Din acest pasaj Isus are trei lucruri foarte specifice pentru fiecare din noi.
* “Face-ti ucenici” din toate popoarele: cu alte cuvinte, fii un misionar cu fiecare persoana pe care o intalnesti.
* “Botezati-i” cu alte cuvinte, aduceti-i la pocainta si botezati-i in innoire de viata, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Faceti-i sa traiasca in plinatatea prezentei lui Dumnezeu! Nu-i faceti doar constienti de existenta lui Dumnezeu si a pacatului lor.
* “Invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit”. Cu alte cuvinte, noi nu suntem chemati doar sa aducem oamenii la convertire si sa-i abandonam cu gandul “ori inveti sa inoti, ori te ineci”. Noi trebuie sa-i invatam, sa-i facem ucenici, sa-i aducem la maturitate in Hristos, mai intai cu lapte si apoi cu hrana tare a Cuvantului (vezi 1 Corinteni 3:2).

Motivul 2 - Tu esti imputernicit de Dumnezeu sa castigi suflete:

Al doilea motiv pentru care tu trebuie sa castigi suflete este acela ca a-i fost imputernicit sa o faci. Scopul Duhului Sfant in viata ta este sa-ti dea putere sa faci ce ti s-a poruncit sa faci, sa duci mesajul Lui in fiecare loc in care mergi, sa fii martorul Lui "Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant" (Fapte 1:4-5). “in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pana la marginile pamantului” (Fapte 1:8).

Fii atent la cele patru domenii ale responsabilitatii tale:
* In Ierusalim - aceia care sunt cei mai apropiati tie, cercul interior al vietii tale, familia ta si cei mai apropiati prieteni.
* In Iudea - cercul prietenilor tai.
* In Samaria - aceia care sunt in afara cercului vietii tale, deci cunostintele tale.
* Pana la marginile pamantului - aceia cu care ai intalniri rare, fixate de Dumnezeu in timp ce calatoresti in afara traseelor tale de rutina.

Motivul 3 - Prin castigarea de suflete vei gasi implinire interioara:

Al treilea motiv ca tu sa castigi suflete este acela ca experimentezi implinire in viata ta numai atunci cand aduci suflete la mantuire. Castigarea de suflete este scopul tau actual in viata de crestin si este singura cale de a ajunge la implinire. Motivul existentei tale nu este acela de a putea construi o casa si de a te putea bucura de lucrurile cele mai bune ale vietii. Tu poti sa le ai si pe acestea, ca pe unele din binecuvantarile lui Dumnezeu, adaugate atunci cand cauti mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui (Matei 6:33). Scopul tau din momentul in care L-ai intalnit pe Isus pana la momentul in care vei muri este sa aduci oameni, cati poti tu de multi, la Isus.

Motivul 4 - Compasiunea ta creste, cand tu castigi suflete:

Al patrulea motiv ca sa castigi suflete este acela de a pastra activa compasiunea din inima ta. Compasiunea ta nu va mai curge, daca tu nu marturisesti altora si nu castigi suflete. Daca tu nu-ti deschizi gura si nu lasi raul puterii lui Dumnezeu sa curga prin viata ta, tu vei opri raul vietii (care este Duhul Sfant ce se misca prin fiinta ta), care este menit sa fie un rau si nu un lac de acumulare. Poate ti-e frica de ce vor spune cei din jurul tau despre tine. Cand ai cu adevarat o frica de Dumnezeu, tu vei pierde frica de oameni. Oriunde te uiti gasesti oameni care au ceva de spus, dar nimic bun. Atunci tu trebuie sa-ti deschizi gura si sa spui: “Isus poate schimba aceasta.” Ei vor mai spune: “Tu nici nu ai idee ce rea este relatia mea cu parintii mei.” Iar atunci tu iti deschizi gura si spui: “Isus poate schimba aceasta.” Asta este tot ce trebuie sa spui, iar apoi priveste fluviile de apa vie care vor incepe sa curga din viata ta. Poate ei te vor intreba: “Cum poate El sa schimbe aceasta?” Lasa, pur si simplu, ca raurile sa curga din tine. Este usor – o data ce ai inceput.

Motivul 5 - Oamenii mor si se duc in iad:

Al cincilea motiv, si cel mai important, pentru care tu trebuie sa castigi suflete este ca oamenii mor fara Dumnezeu si merg in iad. Ei se afla in generatia ta, in blocul tau, in familia ta. Iar rezultatul va fi vesnic.

Esti tu oare constient ca Isus a vorbit mai mult despre iad si cum poti sa-l eviti, decat despre cer si cum sa te bucuri de el? Iadul este o realitate si este timpul sa ne confrontam cu aceasta ca si cu un fapt al existentei noastre zilnice. Nu este vorba numai de aceasta, ci exista si un iad pe pamant. Milioane de oameni traiesc in el in fiecare zi, pentru ca traiesc fara Hristos. Ei se afla chiar acum in situatia de a experimenta durere si chin, o moarte vie, pentru ca sunt separati de Dumnezeu.

La un moment dat al zilei, se poate observa ca fiecare din noi ajunge la un moment crucial. Ziua se poate incheia cu o nota joasa sau cu o nota inalta, iar aceasta depinde de ceea ce hotarasti tu in acel moment. Si vorbind in mod general, daca tu te opresti cu adevarat si esti obiectiv in acele momente din viata, tu vei intelege ca cea mai buna decizie pe care o poti lua pentru sfarsitul zilei, ca sa poti termina ziua intr-o nota inalta, este ceva care va aduce la castigarea de suflete. Aceasta poate insemna sa dai un telefon, sa faci o vizita sau sa te intalnesti cu cineva la cina. Garantat ca, daca vei fi credincios in acest punct de la miezul zilei, momentul deciziei va fi urmat de ceea ce Duhul Sfant te va indemna sa faci. Vor fi salvate suflete din cauza credinciosiei tale.

S-ar putea sa nu ai sentimentul ca faci cine stie ce. Dar tu totusi o faci. Poate este doar inca o lovitura in plus pe care Duhul Sfant o executa asupra copacului pentru al dobori. Dar, fara acea lovitura, acel suflet va fi cu un pas mai departe de mantuire si de cer si cu un pas mai aproape de condamnare si de iad. Vrei tu ca viata ta de astazi si fie un pom de viata si nu de moarte? Un canal pentru viata lui Dumnezeu? Unul care poarta roada Duhului Sfant in aceasta lume intunecata si plina de probleme? Atunci trebuie sa stii ca a fi un pom de viata inseamna sa castigi suflete! Chemarea noastra se adreseaza celor pacatosi, ca ei sa se poata intoarce la pocainta. si cand noi aducem oameni la Isus, Il vom auzi mereu spunand: “Fiule, pacatele ]iti sunt iertate. Scoala-te, ridica-ti patul si umbla!” (Marcu 2:5-11) Persoana inteleapta este un castigator de suflete. De fapt, cel mai intelept lucru pe care poti sa-l faci este sa castigi suflete! Dumnezeu insusi spune astfel :

Rugaciune: “Tata, ma rog ca Tu sa-mi dai curaj sa devin un castigator de suflete. Eu vreau sa devin o persoana inteleapta. Eu vreau sa am intelepciunea Ta curgand in viata mea. Eu vreau sa vad suflete castigate pentru Tine. Da-mi putere unde sunt slab. Da-mi indrazneala unde sunt timid. Da-mi curaj unde sunt fricos. Ma rog aceasta in Numele lui Isus. Amin.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: