Destinatie asigurata

5/22/2009 01:27:00 p.m. Posted by Cristian


"In casa Tatalui meu sunt multe locasuri. Daca n'ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi."
(Ioan 14:2-3)


Dragii mei,
E asa de bine sa te stii in siguranta, sa stii ca ai o familie sau ca ai un servici, o casa, o mama si un tata care-ti asigura nevoile existentei de zi cu zi.
Cand eram copil, nu-mi faceam griji sau probleme in legatura cu ce voi manca sau unde voi locui pentru ca toate imi erau asigurate, parintii mei munceau de dimineata pana seara ca eu sa nu duc lipsa de nimic.
Pe parcursul anilor, am inceput sa constientizez ca si eu am responsabilitati si ca eu la randul meu, intr-o zi, voi fi parinte si va trebui sa asigur copiilor mei o viata cat mai buna.

Imi aduc aminte cand eram in pragul examenului de bacalaureat, ma gandeam, dupa ce voi lua examenul, voi merge la facultate, apoi ma gandeam la o sotie, la o casa care sa fie a mea...si uite asa, vorbeam cu mine insumi, iar Domnul Isus care cunoaste toate gandurile, le vedea si pe ale mele...vedea nevoia mea de a avea un viitor asigurat, in siguranta si daca se poate fara necazuri.

Ce minunat ca noi, ca si copii ai Domnului Isus, suntem privilegiati, in El avem viitorul asigurat, asa cum spune profetul Ieremia(Ier 29:11). Stand si cugetand la viata aceasta, am inteles ca orice ar strange omul si oricate bunuri materiale ar avea de pe acest pamant, toate sunt pentru o vreme si mai ales nu sunt in siguranta, azi le ai maine e posibil sa nu le mai ai.

Atunci mi-am pus intrebarea...ce este sigur in lumea asta? Raspunsul...nimic. In vremea noastra, toate lucrurile au devenit mai vulnerabile ca niciodata, serviciul pe care-l ai, in vremea noastra, nu-ti este garantat ca-l vei mai avea si maine, masina pe care o ai poate spui ca e asigurata la Casco, si totusi...tot ce te inconjoara vezi cum cade la pamant ca si un castel de nisip, care e asa de frumos, dar care e atat de fragil la atingerea lui.

Adevarata siguranta dupa care alearga omul zi de zi, ca dupa "Fata Morgana", nu o va gasi in pustiul lumii acesteia... si cred ca toti am experimentat intr-un fel sau altul adevarul acesta.
Domnul Isus a coborat in lumea noastra plina de nesiguranta, de intuneric pentru a aduce sufletelor noastre, siguranta si lumina.
Stapanul iubirii face si azi chemarea sufletelor in disperare si fara o destinatie sigura, spunand:"Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna."(Matei 11:28)

Vreau sa te intrebi in ziua de azi, daca, poate ai asigurate lucrurile din jurul tau, intr-un fel sau altul, sufletul tau care este vesnic l-ai asigurat pentru vesnicie?
Toti oamenii isi asigura, in mod constient sau inconstient, sufletul pentru vesnicie. Unii raman in pacatele lor, in neascultare de Dumnezeu, umbla dupa indemnurile firii pamantesti si cand trec din viata acesta primesc ca mostenire sau ca rasplata, pedeapsa vesnica,(Romani 8:6,8) iar altii au inteles glasul lui Dumnezeu si asigurarea care le-o face El si s-au pocait de pacatele lor.(Romani 6:23)

In textul mentionat la inceputul mesajului, Domnul Isus ne asigura ca in casa Tatalui avem fiecare un loc, noi, prin acceptarea Mantuitorului in viata noastra, ne-am schimbat destinatia, am trecut de la moarte la viata(Ioan 5:24).
Deci, destinatia ta pentru vesnicie este asigurata, nu de faptele tale sau de intelepciunea ta, ci de catre Domnul Isus, care ne spune sa ramanem credinciosi pana la moarte si El ne va da cununa vietii.(Apoc.2:10)

Domnul Isus a platit un pret foarte mare ca sa ne asigure destinatia in Imparatia Sa, si acest pret a fost sangele Sau care a curs pe cruce inaintea Tatalui, spunand:"Tata, doresc ca si Cristi sa aiba un loc langa Tine, si iata sangele Meu ca pret pentru intrarea in Imparatia Ta".(Evrei10:19,20)

Dragii mei, suntem chemati de Duhul Sfant in vremea aceasta sa ne ridicam privirile de la problemele lumii acesteia si sa ne ridicam privirile sus, acolo unde, tu, dragul meu, ai un loc inca in pregatire de Domnul Isus, e al tau personal.
Nu uita, locul tau este inca in pregatire, asa spune Domnul Isus, si daca de aproape 2000 de ani tot pregateste El acest loc, iti imaginezi ce loc splendid iti este pregatit.

Domnul Isus spune ca nu se va intoarce pana nu va fi gata acel loc minunat. Pentru unii Domnul a pregatit locul, luandu-i la El acasa, dar pentru tine inca se lucreaza, gandeste-te..., de ce sa pierzi cerul pentru pamantul care va arde intr-o zi cu tot ce este pe el?

Tu nu esti de pe pamant, tu nu esti de aici de jos, tara ta e acolo sus unde domneste Isus Hristos. El este destinatia ta si a mea daca in lumea aceasta dam dovada ca nu ne tine nimic legat de pamant.
Domnului Isus Ii e tare dor de tine, te vrea cu El, aceasta e dorinta inimii Lui..."acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi."
Destinatia ta este asigurata, pentru ca El ti-a asigurat-o la cruce la Golgota.

Daca cumva citind aceste randuri esti unul care nu ai primit iertarea Lui Hristos, te indemn vino inaintea Lui cu pocainta, marturisind ca esti un pacatos si ca doresti sa-ti schimbi destinatia, de la moarte si pedeapsa vesnica la viata si bucurie vesnica.

Tu esti cel care iti alegi destinatia pentru vesnicie de aici de pe acest pamant, poti alege sa traiesti la fel ca pana acum, in neascultare de Dumnezeu si destinatia sa-ti fie Iadul sau poti alege azi sa intre in viata ta Domnul Isus prin pocainta si destinatia ta sa fie Cerul.

Asadar, destinatia o ai asigurata...ramane sa faci alegerea.

Cu dragoste sfanta,
Cristian
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

3 Comentarii:

  1. Miriam spunea...

    O, cer dorit ce-mi parte...spune un vers de Traian Dorz...

    Calea îngustă duce către acolo, calea unde trebuie să avem mare grjă unii de alţii, să ne ducem inimile de mână...

  2. mototey spunea...

    imi place foarte mult blogul... v-am si adaugat la lista mea de bloguri... fiti binecuvantati!

    Stoica Timotei

  3. Andrey spunea...

    ne bucura aprecierea ta ... multumim
    daca imi spui adresa blogului tau o adaug si eu

    Fii Binecuvantat!