Mireasa lui Hristos

7/02/2009 08:28:00 p.m. Posted by Cristian


"...Vino sa-ti arat mireasa, nevasta Mielului!"(Apoc.21:9b)

Ce minunata chemare, ce mareata invitatie din partea Divina!
As dori sa raspundem si noi acestei invitatii si impreuna cu ajutorul Domnului sa vedem care este "Mireasa lui Hristos", sa incercam sa asistam ca si Ioan la descoperirea dumnezeiasca care ne va intari credinta pentru a ne continua drumul spre cetatea cereasca.

Asadar, ca sa intelegem mai profund cuvantul "mireasa", as vrea sa va imaginati sau daca ati trait experienta casatoriei, sa va amintiti de ziua cand ati fost mire sau mireasa.
Cand e vorba de casatorie, si mai ales cand se cunoaste ziua in care cei doi tineri isi vor uni destinele in fata lui Dumnezeu, inima lor incepe sa bata cu putere odata cu scurgerea timpului.

In primul rand, ca evenimentul sa decurga cat mai frumos si sa lase o amprenta cat mai placuta, se fac pregatirile necesare cu mult timp inainte.
Se trimit invitatii la toti prietenii si cunoscutii ca si ei sa fie partasi bucuriei celor doi miri.
Apoi, atat mirele cat si mireasa isi pregatesc cele mai alese haine, in special mireasa va cauta sa exceleze prin rochia ce o va purta in ziua nuntii.
Hainele celor doi, dar mai ales rochia miresei ii va scoate in evidenta, facandu-i sa stralucesca ca doua stele in intunericul obisnuintei si toti invitatii vor avea ochii spre mireasa.

In al doilea rand, locul in care va avea loc festivitatea acestui eveniment va fi un loc cat mai placut si adecvat astfel incat atmosfera care se va crea sa faca impresia ca totul se petrece intr-un loc diferit de realitatea cotidiana .
Incerc sa-mi imaginez cat de minutios se pregateste o mireasa de pe acest pamant pentru nunta, cum isi verifica rochia sa fie perfecta, curata, cat timp pierde in fata oglinzii ca ea sa arate ca un soare, ingrijindu-se de frumusetea exterioara.

Am spus aceste lucruri, pamanteste ca sa putem intelege lucrurile la nivel spiritual.
Noi, din clipa cand ne-am intors la Domnul Isus si i-am daruit inima numai Lui, noi, spiritual vorbind, ne-am logodit cu El (2Cor11:2).
Cand ne-am botezat, am facut un legamant cu Domnul, fagaduindu-i credinciosia noastra
"Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihanire, judecata, mare bunatate si indurare;te voi logodi cu Mine prin credinciosie si vei cunoaste pe Domnul"(Osea 2:19,20)

Domnul Isus este Cel care ne-a cucerit si noi i-am dat tronul inimii noastre Lui, iar legamantul facut cu El, asemenea legamantului casatoriei, presupune credinciosie si o relatie bazata pe dragoste.
Noi pe acest pamant suntem in perioada de logodna si tanjim sa vina cat mai curand ziua nuntii, ziua cand vom fi Mireasa Lui, dar pentru aceasta asa cum aminteam la inceput, trebuie sa existe o pregatire spirtuala constanta in dreptul nostru.

Asa cu o mireasa cauta sa aiba haina cat mai alba si mai deosebita, tot astfel, noi, daca dorim sa fim Mireasa lui Hristos trebuie sa ne pregatim haina sufletului nostru, sa fie curata , fara pata, fara cusur prin rugaciune, citirea cuvantului si mai ales printr-o viata traita in sfintenie si ascultare de voia Mirelui ceresc.

Asa cum o mireasa doreste sa-i fie cat mai placuta mirelui, la fel si noi trebuie sa cautam sa-i fim placuti Lui in toate lucrurile ca la urma, Mirele "sa infatiseze inaintea Tatalui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul asta, ci sfanta si fara prihana."(Efes.5:27)

Mireasa lui Hristos se impodobeste si ea asemenea unei mirese pamantesti, numai ca nu cu podoaba de "afara", nu cu cercei, margele, inele sau alte tinichele, ci se impodobeste cu smerenie, dragoste si sfintenie.

Mireasa lui Hristos este calauzita de Duhul Sfant, ea este fecioara inteleapta care are cu ea untdelemn in vas de rezerva. (Mat.25.4) Umbla dupa lucrurile de sus si nu cauta lucrurile acestei lumi care intr-o zi vor arde toate.(Colos 3.2)

Mireasa lui Hristos este fidela, da dovada de credinciosie numai pentru Domnul Isus, ea nu face compromis cu lumea, ea nu slujeste la doi stapani, ci toata fiinta ei este daruita Domnului.
Daca vrei sa faci parte din Mireasa lui Hristos nu te amesteca, nu te confunda cu lumea si cu sistemul ei de valori, cauta partasia cu Mirele tau in rugaciune si in partasie cu copiii Domnului.

Daca tu nu tanjesti dupa ziua intalnirii cu Mirele tau si te preocupa lumea si placerile ei de o clipa, cauti sa strangi gunoaiele lumii acesteia, doresti sa fii placut omului si nu Domnului, nu esti Mireasa lui Hristos.
Domnul Isus pe cruce ne-a dezbracat de haina murdara a pacatului si ne-a daruit haina de nunta, haina cereasca care ne aduce in prezenta cerului.

Intrebarea se pune: tu esti Mireasa lui Hristos?
Ai raspuns chemarii ceresti? Te-ai recunoscut inaintea Domnului Isus ca pacatos si ca doresti sa imbraci si tu haina alba de nunta, sa fii si tu Mireasa Lui?

Daca, da, te pregatesti in fiecare zi pentru ziua nuntii?
Este singura nunta care va avea loc si pentru care nu avem cunostinta de data cand va avea loc. Noi aici, pe pamant, stabilim ziua nuntii, dar pentru nunta cereasca Mirele ne spune doar ca "in curand" El va veni sa-si rapeasca Mireasa din lumea aceasta de pacat (1Tes.4:16,17).
Dragii mei, doresc ca impreuna sa ne pregatim pentru ziua mareata care ne asteapta si sa putem auzi si noi cum a auzit si vazut Ioan: "Sa ne bucuram, sa ne veselim si sa-i dam slava!Caci a venit nunta Mielului;sotia Lui s-a pregatit..."

Mireasa lui Hristos pe pamant plange, dar in cer Hristos ii va sterge lacrima.
Mireasa lui Hristos pe pamant este o anonima, dar in cer ea va fi Regina.

"Si Duhul si Mireasa zic: Vino!"
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

2 Comentarii:

  1. mmary spunea...

    Foarte,foarte frumoasa aceasta postare...Dumnezeu sa ta binecuvintaze...

  2. Miriam spunea...

    :) Revin cu un surâs şi cu o întrebare nouă: ,,Care este valoarea unui surâs, a unui zâmbet în relaţiile umane?" Te aştept cu răspunsul tău aici: http://psalmdedor.blogspot.com/2009/07/care-este-valoarea-unui-suras-unui.html Îţi doresc o zi plină de zâmbet! :)