Robul Domnului

7/13/2009 07:56:00 p.m. Posted by Cristian

"Iata Robul Meu, pe care L-am ales, Prea iubitul Meu, in care sufletul Meu isi gaseste placerea.Voi pune Duhul Meu peste El, si va vesti Neamurilor judecata." (Isaia 42:1)

In ziua de azi, tendinta omului firesc este aceea de a domina, de a se impune si de a iesi in evidenta prin orice modalitate, nu conteaza daca cineva trebuie sa sufere...omul "zilelor din urma" face orice pentru a-si inalta "ego-ul" pe tronul inimii sale.

Ne aducem aminte cum Lucifer, heruvimul ocrotitor (Ezech 28:14), plin de stralucire si frumusete, dirijorul cantarilor ceresti (v.13) s-a ingamfat si din armonia cereasca in care se afla, a cazut in haosul si intunericul razvratirii.

Dumnezeu a facut toate lucrurile bune, dar in decursul timpului, omul prin decaderea lui spirituala, prin pacat, a stricat armonia creata de Dumnezeu si astfel prin neascultarea omului, pacatul a stapanit asupra lui, impartind omenirea in doua categorii, robi si stapani.

Daca Dumnezeu a fost initiatorul relatiei dintre El si om, relatie in care Dumnezeu sa fie Stapanul Suveran, dorind in acelasi timp sa se pastreze aceasta relatie, Satan a reusit sa insele omul, si a rupt aceasta relatie spunandu-i ca el poate fi stapanul lui insusi, nestiind, de fapt, ca va fi rob al pacatului.

Vedem pacatul cum ataca inca de la primii oameni, si inca in familie, unul nemultumit pe celalalt, Cain care priveste cu ura pe Abel, iar pacatul stapanirii peste celalalt il cucereste pe Cain si cere jertfa pe Abel.
Intotdeauna duhul de dominare, de stapanire, constient sau inconstient va cere in cele din urma sacrificiu uman, Cain a ucis pe fratele sau, in subconstientul sau lucrand dorinta de stapanire...de ce Dumnezeu nu a primit jertfa lui si pe a lui Abel a primit-o? De ce, cu alte cuvinte eu am cazut pe locul doi...eu trebuie sa fiu primul, eu trebuie sa fiu cel mai cel..., eu trebuie sa fiu...seful.

Asadar, robia pacatului intrata in lume cauta sa robeasca pe cat mai multi, pentru ca si cei care cred ca stapanesc sa ajunga sa fie robii ei.
Daca pacatul a reusit sa atraga multi robi de partea intunericului, totusi, Dumnezeu a avut si El, oameni care s-au legat cu tot sufletul si cu toata fiinta lor de Creator , acceptand statutul de robi ai Luminii, Avraam, Isac, Iacov, Moise,etc.

Istoria lui Israel poate fi istoria fiecaruia dintre noi care l-am cunoscut si acceptat in viata noastra pe Domnul Isus ca Eliberator, drumul de la robie la eliberare e atat de scurt pentru cei ce cred si totusi atat de lung pentru cei care raman legati in lanturile necredintei.
Aduceti-va aminte de calatoria care a facut-o Israel in pustiu, in planul Domnului era ca durata calatoriei lor sa nu fie mai lunga de 40 de zile, totusi, din pricina necredintei, a razvratirii si neascultarii lor, calatoria a durat 40 de ani. (Numeri 14:34)

Dintre toti israelitii care calatoreau in pustie, Domnul a aratat care este robul Sau cu adevarat..."Iar pentru ca robul Meu Caleb a fost insufletit de un alt duh, si a urmat in totul calea Mea, il voi face sa intre in tara in care s-a dus, si urmasii lui o vor stapani." (Num 14:24)

Robul Domnului, in primul rand nu trebuie sa uite ca este in calatorie, asa cum au calatorit evreii spre tara fagaduita de Domnul, la fel, noi care am iesit din Egiptul spiritual, am pornit spre "Tara Cereasca", acolo unde curge lapte si miere.

Robul Domnului, este acela care nu se lasa dus de duhul necredintei, asa cum Caleb a fost insufletit de duhul credintei, el este modelul de rob al Domnului care linisteste poporul atunci cand altii il tulbura..."Caleb a potolit poporul, care cartea impotriva lui Moise... (Num 13:30)"

Robul Domnului este acela care nu se abate de pe calea "robiei eliberatoare", omul care nu face compromisuri si care este categoric cu pacatul.
Promisiunile pentru robul Domnului nu sunt fara insemnatate, ci Dumnezeu fagaduieste unui astfel de om ca El, Dumnezeu, va face sa intre in tara promisa(chiar daca el oboseste) si binecuvantarea aceasta ajunge si generatiile viitoare ale semintei lui.

Dintre toti oamenii Scripturii, modelul pe care Dumnezeu ni-l aduce in fata, vrednic de urmat, este Domnul Isus, Robul pe care l-a vazut Isaia si pe care cred ca mult ar fi vrut sa-l cunoasca.
Daca vrem si noi sa fim robii Domnului trebuie sa ne insoteasca cateva calitati pe care le-a avut si Domnul Isus.
In primul rand, robul Domnului, este ales..."In El Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui..." (Efes. 1:4)
Nu uita, suflete, tu care ai raspuns chemarii ceresti, ai fost ales ca sa se vada in tine chipul Robului Ceresc, ca nu mai faci parte din familia robitilor, ci din familia robilor ceresti.

In al doilea rand, robul Domnului, are un nume pretios, de Prea iubit, nu uita ca si tu ai primit un nume nou..."Vedeti ce dragoste ne-a aratat Tatal, sa ne numim copii ai lui Dumnezeu...Pre iubitilor,acum suntem copii ai lui Dumnezeu." (1Ioan 3:1,2)

In al treilea rand, robul Domnului, are inima predata suta la suta Stapanului ceresc, inima nu este impartita cu nimeni si nimic din lumea aceasta, ci este locul unde isi gaseste placerea Duhul Sfant. (1Cor 6:19)

Robul Domnului este insotit si calauzit de Duhul Sfant (Rom8:9), iar ceea ce vorbeste nu vorbeste de la el, ci numai ce aude pe stapanul Sau..."Daca vorbeste cineva, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu..." (1Petru 4:11) Mesajul lui este un mesaj care aduce eliberare celor robiti de patimi, de pacat, mesajul lui va aduce intotdeauna vindecare pentru sufletele bolnave de lanturile robiei intunericului.

Domnul Isus este singurul care a facut transferul celor pacatosi din intuneric la lumina, din inchisoarea mortii la libertatea in Hristos, acolo la cruce...El a ales sa imbrace haina pacatelor nostre ca El sa ne poata da haina gloriei sale ceresti..."Prin cunostinta Lui, Robul Meu cel neprihanit va pune pe multi oameni intr-o stare dupa voia lui Dumnezeu, si va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor." (Isaia53:11)

Robul Domnului trebuie sa fie constient de datoria care trebuie s-o implineasca fata de Stapanul Sau, de a sluji celorlalti si de a veghea asupra lui insusi cu gandul la revenirea Stapanului Ceresc..."Ferice de robul acela, pe care spatanul Sau, la venirea lui, il va gasi veghind..." (Matei 24:46)
Din pacate, in Scriptura gasim si o categorie de robi pe care Domnul ii declara ca fiind viclean si lenes..."Stapanul sau i-a zis"rob viclean si lenes!..." (Matei 25:26)

Din ce categorie faci parte?
As dori ca tuturora Domnul sa ne spuna:"Bine, rob bun si credincios;ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri;intra in bucuria Stapanului tau!" (Matei 25:23)

Robul Domnului ramane credincios, fidel in lucrurile cele mai mici, tot ce face, face ca pentru Domnul, si o alta calitate pe care trebuie s-o avem cu totii este sa acceptam voia Stapanului in viata noastra..."Maria a zis:Iata roaba Domnului;facami-se dupa cuvintele Tale!" (Luca 1:38)

Esti gata sa accepti voia Domnului in viata ta?
Poate treci prin incercare sau prin boala, lipsuri...robul Domnului spune ca si Maria..."facami-se dupa cuvintele Tale!" Tu nu intelegi acuma, asa cum nici Maria nu a inteles la inceput, dar la urma vei vedea frumusetea voii Lui Dumnezeu in viata ta.

In dreptul nostru, care spunem ca suntem robii Domnului, ar trebui sa ne verificam si sa ne uitam in "oglinda" daca regasim in viata noastra roada Duhului Sfant.
"Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare, sa indrepte cu blandete pe potrivnici..." (2Tim 2:24.25)

Robul Domnului nu este sef...nici macar al robilor...el este slujitor, slujeste celorlalti, asa cum Domnul Isus a slujit altora,iar noi toti trebuie sa ne asemanam tot mai mult cu El.
Daca ai citit aceste randuri, as vrea sa te intrebi si sa-ti raspunzi...Esti, tu, robul Domnului?
Ai primit iertarea pacatelor tale prin credinta in jertfa Robului lui Dumnezeu, Isus Hristos?
Ai acceptat eliberarea de sub povara robiei pacatului?

Daca da, te indemn sa ramai un rob credincios pana la capatul drumului tau, ca sa poti intra in Canaanul Ceresc asa cum a intrat si Caleb.

Nu uita, tu ai un drum pe care trebuie sa-l termini in glorie, ai pornit la drum cu durere, dar il vei sfarsi in bucurie.

Acolo sus, in Imparatia Stapanului ceresc..."nu va mai fi nimic vrednic de blestem. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea. Robii Lui ii vor sluji. Ei vor vedea fata Lui si Numele Lui va fi pe fruntile lor." (Apoc 22:3,4)

Daca pe pamant ai purtat cu cinste numele de rob al lui Hristos, in cer vei purta Numele Lui.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

2 Comentarii:

  1. elena marin-alexe spunea...

    Nu stiu de ce omul zilelor noastre ramane tot mai indiferent fata de MARETUL HAR, daruit prin jerfa celui ce a iubit pana la jertfa.
    Azi se pare ca important este EUL, uman si ...cam atat.
    M a rog Domnului sa aiba mila de noi!

  2. Miriam spunea...

    Te rog să vii să iei darul pregătit aici pentru minunatul răspuns de la întrebarea ,,Ce sunt lacrimile? Care este rostul lor? " Îţi doresc din nou numai lacrimi de fericire!