Fa-mi inima Betleem

12/24/2010 07:33:00 p.m. Posted by ingeresc



Cu gândul la Tine ma inalt acolo unde timpul nu cunoaste limite. Acolo unde soarele nu apune niciodata. Unde gânduri sumbre nu exista. Unde iubirea nu cunoaste margini. Acolo ma linistesc in Tine, cu privirea pierduta in blândetea ochilor Tai.

Bratele care ma inconjoara cu dragoste, imi alunga norii de indoiala. Simt ca as sta o vesnicie la picioarele Celui care m-a ridicat din involburata cautare a luminitei de la capatul tunelului. Cu Mâna atingându-mi parul, ma las purtat de valul soaptelor Sale. Sunetul cald al vocii Lui imi atinge inima si plutesc spre inceputuri... acolo unde s-a nascut Iubirea.

"Mai cheama-ma Doamne" ... ma indeamna gândul. Acolo unde pe aripi de vânt si purtat de dor, sa revad locul unde ai lasat Speranta sa se nasca.
"Mai striga-ma pe nume"... se inalta o ruga in taina.

In noapte si-n pustiu, pe calea care duce la Betleem, ochii inlacrimati privesc spre cerul plin de stele. Si ma pierd printre micile sclipiri din neant... Cum as putea gasi promisiunea sperantei?

Obosit si instrainat prin imensul desert al cautarilor mele, regasesc urma de pasi. Se impleteau frumos, ca-ntr-o cununa. Ma duceau intr-o directie necunoscuta. Si totusi... urmam pasii acelora care mi-au aratat ca pe drumul greu si anevoios, o stea ma va calauzi si va lumina noaptea din sufletul meu.

Mergeam incet si ma intrebam daca eram pe drumul cel bun. Daca chipul pribeag de lut isi va regasi zâmbetul si voiosia acolo la iesle. Nu puteam sa ma mai intorc inapoi. Dar parca strabateam vai adânci. Picioarele grele vroiau sa renunte la lupta. Doar gândul la pacea care mi-o doream imi dadea curaj sa nu ma opresc si sa pierd steaua care inainta voioasa inaintea mea.

Ajuns la Betleem, am fost uimit sa descopar ca totul era neschimbat. Parca nimic nu prevestea o mare sarbatoare. Oare am strabatut degeaba atâta cale? Oare doar inchipuirea ma purtase pâna aici? Oare pasii pe care i-am urmat au fost doar in visele mele? Oare aveam sa gasesc micul Rege? ... Si binecuvântarea care mi s-a promis ca o voi simti in prezenta Lui?

... Dar lumina care aparuse dintr-odata era prea puternica, ca sa nu imi atraga atentia.Ceva, ca un magnet a inceput sa ma atraga intr-acolo. Inima batea nebuneste si abia puteam respira. Sa fie oare adevarat?

Cu gândul la ceea ce mi s-a promis, am intrat si am ingenuncheat inaintea Celui care a lasat slava ca sa se nasca umil, departe de slava care i se cuvenea unui rege. De unde eram, puteam zari darurile care impodobeau putinele paie de la picioarele Lui. Un oftat imi iesi de pe buze. Nu aveam nimic sa-I dau. Doar lacrimile mele amare. Si o inima insingurata si goala... Ce dar sa ii dau Regelui? Ce puteam sa ofer când intreaga lume Ii apartinea?

Am inchis ochii si am avut impresia ca strigatul din launtrul meu ajunge pâna la ceruri. Speram ca un miracol sa poata reaprinde scânteia din inima mea. Si am inceput sa rostesc cuvinte care implorau eliberarea. In aburii lacrimilor nestingherite, am simtit o mângâiere pe umar. Si o voce mi-a soptit:

"Nu plânge, copile! Iata ca lacrimile tale au fost vazute. Rugaciunile tale au fost ascultate.
Iata, cel mai de pret cadou pentru Mine este, este insasi inima ta. Astazi m-am nascut in ea.
De azi inainte vei primi o putere care te va purta mai departe. Vei simti dragostea.
Iti vei recapata speranta. Astazi s-a nascut Lumina care va lumina intunericul.
O lumina care nu se va stinge niciodata.."

Cu lacrimi de bucurie, m-am ridicat si am pornit inapoi spre casa. Dar nu oricum. El imi facuse inima Betleem. Mi-a dat pacea... El s-a nascut ca sa fie mângâierea mea. Salvatorul meu.

Doamne... Iti multumesc pentru dragostea Ta nemarginita. Pentru Isus care se naste din nou si din nou in inimile noastre. Pentru credinta ca nu trebuie sa fim tristi de nimic. Caci Tu esti cu noi. Tu esti lumina, bucurie si speranta.

Iti multumim ca Tu umpli golul din inimile noastre. Invata-ne sa descoperim si sa iubim tot ce e curat si sfânt. Invata-ne sa nu ne temem , ci sa ne incredem in iubire. Caci Tu esti iubirea.

Ajuta-ma sa ating mâna celui insingurat, asa cum Tu ai facut-o de nenumarate ori. Ajuta-ma sa sprijinesc neconditionat si sa daruiesc caldura, bunatate si dragoste.

... Si dam slava Pruncului venit sa ne dea un crez si o nadejde.
Marit sa fie Numele Lui in veci de veci!

Amin.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: