Speranta pentru noul an

12/31/2010 11:15:00 p.m. Posted by ingeresc



In fata necunoscutului care imi sta inainte, ma voi increde in Tine. Pentru fiecare clipa. Pentru fiecare zâmbet. Pentru fiecare pas. Si renunt la mine insumi. La planurile mele. La vise, la sperante si iluzii. Ca sa pot primi si implini planul Tau pentru mine.

Imi aduc inima la picioarele Tale ca sa nu mai naufragieze in deriva pe ape... Si sufletul sa nu mai tânjeasca dupa alte izvoare de apa. Caci Tu esti Izvorul. Tu esti raspunsul. Si Speranta noastra pentru viitor.

In prag de an, ma intind sa Te-ating. Sa Te simt. Sa Te cer. Caci mâinile impreunate pentru ruga, nu le voi lasa sa se piarda in invalmaseala luptei de fiecare zi. Si chiar daca glasul nu va inceta sa Te cheme din vale... tot ma voi increde in Tine!

Chiar daca pasarile cerului vor veni sa-si faca cuib deasupra mea si chiar daca ceata ma va acoperi... nu voi inceta sa nadajduiesc in Dumnezeul mântuirii mele! Caci Tu ai fost un loc de adapost pentru mine. Un far in intunericul din sufletul meu. O candela pentru cararea mea. O Stânca tare in mijlocul furtunii!

Când ma apucasera sudorile mormântului, când neputinta si chinul ma inconjuraseara din toate partile Tu ti-ai intors privirile spre mine. Când toti m-au parasit, Tu ai ramas lânga mine. Cum sa nu iti multumesc? Cum sa nu-Ti dau slava ca ingerii?

Iti voi aduce jertfe de multumire. Caci am fost cazut si m-ai ridicat. Am fost orb si mi-am recapatat vederea. Am fost schiop si-acuma pot umbla.

In fata unui viitor care uneori ma-nspaimânta, in fata miilor de cai care-mi stau inainte in fiecare zi, când ma simt slab si dezorientat, te chem pe Tine Doamne, Ajutorul si Sprijinul meu!

Ma intreb... de câte ori am primit ceea ce ne-am dorit. Ceea ce am sperat. De câte ziduri si piedici ne-am izbit, câte lacrimi nu am varsat..pâna ce am inteles ca e voia Lui sa trecem printr-o anumita imprejurare. Pâna am inteles ca planurile noastre nu sunt planurile Lui.

Cu gândul la viitor, imi inalt privirea spre cer din negura si intunericul acestei lumi. Si-mi amintesc de promisiunea Lui:

"Caci Eu stiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde."

Traind intr-o lume chinuita, am inceput incet-incet sa descopar ca in spatele zâmbetului fiecarui chip, se ascunde o teama nemarturisita: "Oare ce va fi mâine?..Ce piedici ma asteapta?"

Simtim adesea in viata ca speranta ne scapa printre degete... E ceva cunoscut de fiecare dintre noi. Un adevar simtit de prea multe ori.

Cu siguranta ca speranta este unul din cele mai frumoase daruri lasate de Dumnezeu pe pamânt. Ea ne usureaza. Ne infrumuseteaza. Ne aduce lumina in sufletele adesea obosite de calatoriile primejdioase pe o mare involburata a vietii...

Ce inseamna sa nadajduiesti impotriva oricarei nadejdi?... Inseamna sa mergi inainte, impotriva tuturor vocilor care iti soptesc sa ramâi pe loc. Sa simti ca in fiecare zi, dincolo de oameni si imprejurari, dincolo de tacerea cea mai grea, Domnul iti zâmbeste. Iti da bucurie. Iti apropie cerul. Pune curaj in inima celui care a uitat sa mai lupte. Si apoi sopteste: "Ai mare pret in ochii Mei!"

Din vuietul multimii ma retrag in tacere. Ma simt ostenit, tradat si pierdut printre catarge. Desi am impresia ca totul e pierdut si sufletul mi se-nfioara, ma aplec pe genunchi si-mi aduc neputintele la picioarele Tale.

Iti multumesc ca inca traiesc. Dar nu oricum... ci Tu traiesti in mine.
Iti multumesc ca intr-o lume a nedreptatii, imi indrepti pasii pe cararile Tale.

Tu imi dai bucurie, incredere, speranta si dragoste.
Ajuta-ma sa pasesc increzator in noul an, purtat pe aripi de credinta spre cer. Si sa ma bucur de cel mai scump tezaur de pe pamânt si cer: de dragoste.

Pentru ca Tu ma iubesti cu o iubire vesnica, de aceea imi vei pastra bunatatea Ta!
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

2 Comentarii:

  1. VIERIU_AURELIA spunea...

    Am tinut multe lucruri an mana mea si pe toate le_am pierdut,ce am pus an mana DOMNULUI am si astazii VIATA MEA.

  2. Anonim spunea...

    "Nu te teme caci Eu sunt cu Tine" zice Domnul. (Isaia 41.10)

    Viata noastra e în Mâna Lui..Fie glorificat Dumnezeu!