Ma simt ingradit de Dumnezeu

12/05/2008 08:39:00 a.m. Posted by Octavia


"Pentru ce da Dumnezeu lumina celui ce sufera, si viata celor amarati la suflet, care asteapta moartea si nu vine, macar ca o doresc mai mult decat o comoara, care n-ar mai putea de bucurie si de veselie, daca ar gasi mormantul? Pentru ce, zic, da El lumina omului care nu stie incotro sa mearga, pe care il ingradeste Dumnezeu de toate partile?"
(Iov 3:20-23)





Iov este un om care sufera pe nedrept, cauta raspunsuri, vrea sa vorbeasca cu Dumnezeu dar n-are ocazie si ajunge sa-si doreasca moartea. Moartea ar fi pentru el o comoara, un prilej de veselie si fericire. Timpul, sanatatea, prietenii, toate sunt impotriva lui. Iov nu vede ratiune pentru suferinta lui...cand nu mai gasesti raspuns la intrebarile tale, afli la Dumnezeu raspunsul.

" Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, si se abate de la rau. El se tine tare in neprihanirea lui" (Iov 2:3) si totusi sufera.

Cand ajungem la concluzia lui Iov, ne putem pune intrebari:

"Domnul mi-a facut dupa neprihanirea mea, mi-a rasplatit dupa curatia mainilor mele" (Psalmul 18:20)

"Pune, Doamne, o straja inaintea gurii mele, si pazeste usa buzelor mele!" (Psalmul 141:3)

Suntem asa? Ce spune Dumnezeu despre tine? Diavolul ce spune despre tine? Despre Iov n-a gasit nimic rau.

Iov nu mai stie cu cine sa vorbeasca; nu stie cui sa-i ceara ajutor; cauta mangaiere la sotie, prieteni; dar nu rezolva nimic, cauta la Dumnezeu dar El tace. S-ar putea sa te plangi prietenului si sa-ti spuna ca esti plangacios, bolnav inchipuit, nemultumit.

Cum iesi din acest impas, cand ai ajuns la concluzia lui Iov?

Intrebarea lui Iov a fost una neinteleapta care sfideaza intelepciunea lui Dumnezeu; intrebarea reflecta asupra caracterului lui Dumnezeu, il considera neputincios si nedrept.

Raspunsul lui Dumnezeu: "Cine este cel ce Imi intuneca planurile, prin cuvantari fara pricepere?" (Iov 38:2)

Elihu spunea: "Iti voi raspunde ca aici n-ai dreptate, caci Dumnezeu este mai mare decat omul. Vrei sa te certi cu El, pentru ca nu da socoteala fiecaruia de faptele Lui?" (Iov 33:12-13)

David ajunge la concluzia: "Dumnezeule! Dumnezeule! Pentru ce m-ai parasit, si pentru ce Te departezi fara sa-mi ajuti si fara s-asculti plangerile mele? Strig ziua, Dumnezeule, si nu-mi raspunzi: strig si noaptea, si tot n-am odihna. Totusi Tu esti Cel Sfant, si Tu locuiesti in mijlocul laudelor lui Israel." (Psalmul 22:1-3)

Dupa ce ne judecam cu Dumnezeu ajungem la congluzia lui David..."Totusi Tu esti Cel Sfant".

Dumnezeu se poarta cu noi asemenea parintilor cu fii sai, daca El ar face dupa copilariile noastre, am fi morti de mult.

Starea mea, conditia mea este voia lui Dumnezeu. Existenta mea zilnica este conditionata de El, doar ne rugam zilnic spunand "Faca-se voia Ta".

Ieremia, desi judecat pe nedrept de imparat, trage nadejde ca bunatatile Lui nu s-au sfarsit:

"Lovitura ta este de nevindecat, si rana ta este usturatoare." (Ieremia 30:12)

"Dar Domnul este cu mine ca un viteaz puternic; de aceea, prigonitorii mer se vor poticni si nu vor birui. Se vor umplea de rusine ca n-au lucrat cu chibzuinta: de o vesnica rusine, care nu se va uita!" (Ieremia 20:11)

Iov a ajuns la capatul puterilor, a inceput sa se cerceteze, sa vada ce e in inima sa.

Conditia ta si a mea trebuie sa fie o pilda pentru altii.

Trebuie sa luam aminte la rabdarea lui Iov.

Conditia mea este dovada dragostei Lui, nu dispretui mustrarea atunci cand esti incercat:

"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia, pe care-i iubesc. Fii plin de ravna si pocaieste-te!" (Apocalipsa 3:19)

"Si ati uitat sfatul, pe care vi-l da ca unor fii: Fiule, nu dispretui pedeapsa Domnului, si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El. Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste, si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste. Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal? Dar daca sunteti scutiti de pedeapsa, de care toti au parte, sunteti niste feciori din curvie, iar nu fii. Si apoi, daca parintii nostri trupesti ne-au pedepsit, si tot le-am dat cinstea cuvenita, nu trebuie oare cu atat mai mult sa ne supunem Tatalui duhurilor, si sa traim? Caci ei in adevar ne pedepseau pentru putine zile, cum credeau ei ca e bine; dar Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui. Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei, roada datatoare de pace a neprihanirii." ( Evrei 12:5-11)

In conditia ta, Dumnezeu te pregateste pentru o indoita binecuvantare, El are grija de tine:

"Pentruca cei nenorociti sunt asupriti si pentruca saracii gem, acum", zice Domnul, "Ma scol, si aduc mantuire celor obijduiti." (Psalmul 12:5)

Nu-ti dori moartea, Dumnezeu te pregateste pentru binecuvantari mai mari. Voia Lui este sa ne ridice din starea in care ne aflam, El nu ne ingradeste, ne ia in brate si ne spune ca avem pret in ochii Sai.

Doamne imi cer iertare pentru ca am asasinat caracterul Tau, si am gandit asemenea unui copil, dar in bunatatea Ta cea mare Tu m-ai iertat si m-ai primit in bratele Tale!
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: