Dumnezeu vegheaza

3/22/2009 03:27:00 p.m. Posted by Dani'El


Chiar daca nu simtim intotdeauna, ochii lui Dumnezeu vegheaza continuu asupra noastra. Acest lucru este valabil si pentru poporul de legamant al lui Dumnezeu, Israel. La ora actuala, Israelul este fara doar si poate cel mai fierbinte subiect in presa internationala. Daca atacurile neincetate cu rachete din partea gruparii teroriste Hamas asupra oraselor din sudul Israelului nu au reprezentat un subiect demn de luat in considerare de o lume intreaga, imediat ce a indraznit sa se apere si sa riposteze, Israelul a fost acuzat de crima si distrugere, nu de oricine, ci chiar de forurile internationale ONU si UE. Ceea ce ne preocupa este ipocrizia pe care o manifesta intreaga lume vizavi de acest conflict. Daca se inregistreaza victime de partea inamicilor Israelului, toate natiunile se revolta. Daca insa oameni nevinovati isi pierd viata in Israel, in lume domneste tacerea. Israelul a ramas poporul de legamant al Domnului, ceea ce inseamna ca Dumnezeul Atotputernic vegheaza in permanenta asupra sa. Domnul sta si astazi alaturi de poporul Sau, asa cum a facut-o in mod repetat in vremurile trecute. Ierusalimul, capitala Israelului, este o dovada incontestabila a credinciosiei divine eterne.

********

Israelul este o tara a imigrantilor. In continuu sosesc evrei care provin din tari ce trec prin perioade de restriste si de criza, cum ar fi Georgia si Etiopia. Multi imigranti vin insa din democratii occidentale, unde nu au fost nevoiti sa traiasca sub teroarea atacurilor cu rachete si a atentatelor sinucigase. In ciuda razboiului, Dumnezeu Isi implineste promisiunile si continua sa aduca evrei inapoi in Israel. Domnul nu-Si schimba planurile, chiar daca potrivnicul lupta cu putere. La fel stau lucrurile si in viata noastra spirituala. Atunci cand suntem incercati si clatinati, Domnul Isi continua lucrarea in vietile noastre, implinandu-Si promisiunile.

************************

Revista Stiri din Israel 03/2009

  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

7 Comentarii:

  1. traianr spunea...

    In Geneza 12:3,Dumnezeu a tot puternic,face legamant minunat cu Avram,privind poporul evreu "Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta, si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pãmântului vor fi binecuvântate în tine." AMIN.
    Acest legamant dainuie si in zilele noastre si daca urmarim istoria omenirii, vedem ca natiuni intregi au fost binecuvanta-te,pentru ca la randui au binecavantat pe evreii care au trait in aceste natiuni.Ultimul exemplu si cel mai actual este cel al USA.Aceasta natiune mare a fost binecuvanta-ta si pentru ca ea a gazduit multi evrei,care au pus bazele natiunii americane in aproape toate domeniile (economic,stiintific,financiar,etc),iar in momentul cand natiunea si mai ales conducatorii ei sau implicat politic in dezbinarea Israelului, fortandu-l sa cedeze teritorii arabilor,atunci.....a venit blestemul peste USA.
    Un scriitor american de origine evreu Bill Koenig,a studiat cu amanuntime fiecare actiune politica a americii indreptata impotriva Israelului din 1991 pana in prezent, scriind si o carte‘Eye to Eye’-consecintele infruntarii pentru divizarea Israelului.
    Iata cateva evenimente petrecute si modul cum Dumnezeu a raspuns pe masura fiecarei actiuni:
    -30.10.1991 Bush initiaza pacea de la Madrid cerand un compromis teritorial in Gaza si West Bank…. In aceeasi zi o furtuna tropicala puterinca care se indrepta in directie opusa ,dupa 1000 Km se intoarce si loveste estul SUA si resedinta lui Bush.
    -August 1992-Conferinta de pace de la Washington DC .....in aceeasi zi uraganul Andrew loveste Florida aducand pagube de 30 mild,$.
    -1 sept.1993 Acordul de pace de la Oslo.Arafat soseste in 13 septembrie sa-l semneze si in aceeasi zi uraganul “Emili” loveste Carolina de Nord.
    16.01.1994-Presedintele Clinton se intilneste la Geneva cu presedintele sirian El Assad ca sa negocieze cedarea inaltimilor Golan de catre Israel. In 17.01.1994 un puternic cutremur de pamant loveste Calidornia ;pagube 25.mild.$.
    21.01.1998 Clinton se intilneste cu Arafat (liderul palestinian) la Casa Alba ca sa semneze un acord impotriva lui Israel....in aceeasi zi a izbucnit conflictul cu Monica Lewinsky.
    -16.08.2005- Israel este fortat sa evacueze 23 de centre de evrei cu 8000 locuitori din Gaza.La 23.08.2005 ultimii locuitori sunt evacuati. In 24.08.2005 uraganul Katrina, loveste Florida si in 29.08.2005 loveste statul Luisssiana, fiind evacuati 1.5 milioane locuitori.
    Cand te atingi de ochi si lumina lui Dumnezeu,nu mai trebuie sa analizezi prea mult consecintele ce decurg din acestea.
    In Isaia 40:1-2 Dumnezeu ne indeamna sa binecauvantam pe poporul sau si sa vorbim de bine Ierusalimului,iar in Psalmul 122-Domnul porunceste sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului.
    Iata cateva exemple despre importanta pe care Domnul o da poporului mostenirii Sale si de care noi biserica sa ar trebui sa tinem seama mai mult ca ori cand.
    O prioritate a rugaciunii fiecarui crestin ar trebui sa fie si rugaciunea pentru Israel.De asemeni ar trebui sa ne rugam pentru conducerea tarii noastre, ca actiunile politice ale Romaniei, sa nu afecteze statul Israel,actiuni care ar aduce repercusiuni negative din partea lui Dumnezeu asupra poporului roman.
    Va indemn fratilor sa binecuvantam poporul ales a lui Dumnezeu Israelul si Ierusalimul,implinind o porunca a lui Dumnezeu si vom aduce binecuvantare peste noi si natiunea noastra.

  2. Dani'El spunea...

    Multumesc Traian de comentariu. Despre evacuarea evreilor din Gaza si uraganul Katrina stiam, dar despre celelalte nu aveam informatii. Este o incurajare pentru mine sa vad ca mai sunt oameni din biserica care inteleg evenimentele prin prisma Cuvantului lui Dumnezeu si nu dupa sentimente omenesti alimentate de mass-media.

    Domnul Dumnezeul lui Israel sa te binecuvinteze din Sion.

  3. traianr spunea...

    Dani'El..,ma bucur ca esti unul din tinerii pe care Domnul i-a pus ca sa binecuvinte-ze poporul mostenii Sale, prin acest subiect de pe blog.
    Fie ca Domnul sa puna pe inima multor tineri sa binecuvinte-ze Israelul, pentru ca voi sunte-ti viitorul de care Domnul se va folosi cu putere(eu sunt de varsta a-II/III-a),pentru a-si impune slava pe intreg pamantul si va face semne mari si minuni,ca numele Sau sa fie proslavit.
    Prin harul si mila lui Dumnezeu,Domnul mi-a pus pe inima ISRAELUL si incerc prin puterile mele sa particip la binecuvantarea Sa.
    Domnul lui Israel ,Avram,Isac si Iacov sa va binecavinte-ze. AMIN

  4. Georgeta spunea...

    VINE ZIUA JUDECĂŢII!

    Când va veni pe pământ, Domnul, o să pună foc...
    Va arde cerul cu stele şi pământul la un loc!
    Vor scăpăra tunete de la Bunul Dumnezeu,
    Chiar de vei îngenunchia şi te vei ruga mereu.

    Ne-aşteaptă o catastrofă, un cutremur colosal,
    Va arde tot universul, va fi-un dezastru total.
    Cu un gest al mâinii Sale - focul - tot va mistui
    Şi, tot ce este fiinţă, în flăcări se va topi.

    Oameni, să trăiţi în pace, respectaţi Cuvântul Sfânt!
    Vine ziua judecăţii! Va fi prăpăd pe pământ!
    Cei buni se vor bucura; cei răi, în foc vor sfârşi.
    Cei ce respectă Cuvântul, lângă Dumnezeu vor fi.

    Sigur că nu te-ai gândit, niciodat' aşa departe,
    Dar, ştii bine că-acestea, sunt scrise în Marea Carte.
    Să-i mulţumim Domnului, că vedem lună şi soare,
    Căci, doar El, de-o veşnicie e în Univers - Cel Mare!

    Timpul ce se scurge iute, anii care-i mai avem,
    Ne arată azi, că Domnul, vine de vrem sau nu vrem.
    Ia Cartea Sfântă, citeşte-o şi, pătrunde orice filă
    Şi-ai să vezi că Domnul nostru, de noi, încă are milă.

    Mîine, Dumnezeul nostru, va fi fără părtinire
    Şi, te vei trezi de-odată că trăieşti cu amăgire.
    Vorbeşte mai des cu Domnul - seara, ziua, să nu stai.
    Cuvântul Lui să-L urmezi, dacă vrei s-ajungi în Rai.


    Georgeta Nedelcu - Craiova iunie 2008

  5. Georgeta spunea...

    Multumesc pentru incredere si pentru gazduire, prieten bun! Voi reveni! Pina atunci, iti doresc multa sanatate! Georgeta.

  6. Felix spunea...

    Shalom,Ierusalim
    “Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!” (Ps.122:6)

    Atâtea tragedii ai cunoscut
    Sub apăsarea marilor imperii
    Încât istoria ţi-e plâns durut,
    Izvor de lacrimi trist,neîntrerupt,
    Ca un dezgheţ în streaşina durerii.

    Deşi ai pacea-nscrisă pe blazon,
    Istoria s-a dovedit rapace
    Legându-te cu zbucium de pripon,
    Iar pentru tine a rămas doar zvon,
    Un vis neîmplinit,râvnita pace.

    Istoria ţi-a înlesnit cândva
    O întâlnire-n ziua cercetării,
    Când Dumnezeu plângea la poarta ta
    Prin Cel ce-aduce pace,pacea Sa;
    Cristos chema,dar n-ai răspuns chemării.

    Ierusalim,n-ai pace nicidecum
    Şi-mpejurările îţi sunt ostile
    Căci iată cum îţi bate-n porţi ,acum,
    Venind întunecată de pe drum,
    Istoria-ncălţată cu şenile.

    Te răvăşesc rachete zile-ntregi
    Şi pacea iluzorie se curmă.
    Tu o doreşti dar nu poţi să-nţelegi
    Că Domnul păcii vrea ca să-L alegi,
    Iar profeţiile te-ajung din urmă.

    Le vezi plesnind în muguri de smochin
    Şi-n verdele ce vara o vesteşte,
    E vremea ta,străvechi Ierusalim,
    Să Îl primeşti pe-al păcii Prinţ divin
    Căci El domnia păcii pregăteşte.

    Shalom aleihem*şi acum şi-n veci
    Iar peste zbucium să se-aşeze praful
    Şi de-ţi mai bate-n porţi ,cu gheare reci,
    Venind pe tenebroasele-i poteci,
    Războiul să îşi scrie epitaful.


    *Shalom aleihem(aleichem)-Pacea să fie cu voi(ebr.)

  7. Dani'El spunea...

    Shalom aleichem

    Multumesc mult dragilor pentru comentarii. Sunteti deosebiti.