Cel mai frumos dintre oameni

6/07/2009 03:08:00 p.m. Posted by Cristian

"Tu esti cel mai frumos dintre oameni,harul este turnat pe buzele tale: de aceea te-a binecuvantat Dumnezeu pe vecie."(Ps.45:2)

Dragii mei,

Astazi m-am gandit sa cugetam putin la subiectul "frumusete" si sa vedem cum intelegem noi aceasta notiune si cum ne este descrisa de cuvantul Domnului.

Fara indoiala ca toti oamenii cauta frumusetea, mai ales partea feminina, inca din adolescenta, una dintre cele mai bune prietene ale fetelor fiind oglinda.
De dimineata, o vezi pe domnisoara "X" ca alearga la oglinda sa se intalneasca cu cea pe care ea o considera cea mai frumoasa, se priveste din toate unghiurile, se aranjeaza si la urma, parca ar intreba-o pe oglinda..."ei, ia spune, nu-i asa ca sunt frumoasa?"

Noua oamenilor ne place frumosul, si e normal si firesc sa fie asa, Insusi Dumnezeu a facut toate lucrurile frumoase si El iubeste frumosul, dar...oare care este adevarata frumusete?
Fetele doresc sa fie ca printesele din povesti, acele zane frumoase de care sa se indragoasteasca Fat-Frumos, iar baietii doresc sa fie acei printi chipesi dupa care sa intoarca capul toate fetele cand merg pe strada.

Fiecare perioada din viata noastra are frumusetea ei, cand suntem prunci, toti ne iau in brate si spun ca suntem tare dulci, la copilarie mama se lauda cu tine ca-i semeni la par sau la ochi, la adolescenta, deja te procupa sa scoti in evidenta parul si ochii pe care ti-i lauda toata lumea, la tinerete esti ca o cetate impodobita care asteapta sa fie cucerita de printul visurilor tale, iar la batranete, frumusetea exterioara incepe sa paleasca, dar descoperi adevarata frumusete care nu se trece niciodata.

Oare de ce ne cheltuim noi atat de mult pentru o frumusete trecatoare si nu cautam sa descoperim adevarata frumusete?

Multi ajung la varsta batranetii si regreta ca nu au cautat frumusetea adevarata cand erau tineri.
Adevarata frumusete nu este cea exterioara, desi cei mai multi dupa aceasta alearga si cheltuiesc timp si bani pentru a-i urca culmile, iar cand ajung in varf raman dezamagiti de rezultat, pe cand frumusetea interioara putin au ochi ca sa o vada si cunostinte de a o cultiva.

Cuvantul Domnului ne spune cine este Cel mai frumos dintre oameni... nu este vreo vedeta, vreun fotbalist sau vreun cantaret al lumii acesteia, ci, Cel mai frumos dintre oameni este acea persoana pe care a vazut-o Isaia care spunea:"... N-avea nici frumusete, nici stralucire ca sa ne atraga privirile, si infatisarea lui n-avea nimic care sa ne placa."
Nu-i asa ca noi numim frumusetea, acea priveliste care sa-ti atraga privirile, dar iata care era frumusetea Lui asa cum zice Domnul lui Moise in Exod 33:19, "Voi face sa treaca pe dinaintea ta toata frumusetea Mea, si voi chema numele Domnului inaintea ta..."
Exod 34:6, "Si Domnul a trecut pe dinaintea lui si a strigat:( si aici vedem trasaturile adevaratei frumuseti) Domnul, Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare si milostiv, incet la manie, plin de bunatate si credinciosie..."

Dragul meu, tu care frumusete cauti sa te insoteasca, cea a lumii sau cea a Domnului?
Cea a lumii este trecatoare si inselatoarea (Prov.31:30), dar cea a Domnului Isus este vesnica pentru ca noi toti trebuie sa semanam cu El.

Daca vrei sa fii frumoasa, in primul rand trebuie sa te uiti in oglinda Cuvantului si sa vezi ce cuvinte ies din gura ta...vorbele tale te pot face frumoasa sau urata inaintea Domnului.

In al doilea rand, faptele si actiunile tale te pot caracteriza ca o persoana frumoasa sau nu.
Fiecare din noi ar trebui sa constientizam faptul ca Domnul Isus vrea sa ne daruiasca frumusetea caracterului Sau, in iubire, rabdare, iertare, bunatate, dragoste ca toata roada Duhului Sfant sa fie vazuta de toti oamenii.

In al treilea rand, frumusetea nu se contureaza imediat, ci ea apare dupa multa pregatire, dupa multa suferinta, pentru ca trebuie inlaturat din viata noastra zi de zi tot ce este rau, asa cum un sculptor dintr-un bolovan urat si doar bun de aruncat, el face o capodopera de arta, cioplind piatra si inlaturand ceea ce trebuie.

Asadar, nu uita tu esti frumoasa pentru ca El te face sa fii, El te-a spalat in sangele Sau de la Golgota si ti-a aruncat murdaria si pacatul in marea uitarii, te-a imbracat cu o haina alba si curata, iar inima ta doreste s-o curateasca de tot caracterul omului vechi, pentru ca El sa se indragosteasca de frumusetea ta si sa-ti spuna" Ce frumoasa esti, iubito, uite ce frumoasa esti, cu ochii tai de porumbita!"(Cant.1:15)

Cel mai frumos dintre oameni doreste sa-si reflecte frumusetea Lui in fiinta ta, in caracterul tau, esti gata sa accepti sa locuiasca blandetea, smerenia si dragostea in viata ta?

Cei din vechime au vazut frumusetea Lui, si au alergat dupa ea, doreau sa fie in prezenta Lui, David spunea in psalmul 27.4" Un lucru cer de la Domnul, si-l doresc fierbinte"as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului ca sa privesc frumusetea Domnului..."

Maria Magdalena care era o cautatoare a frumusetii si care a fost inselata de frumusetea lumii, cand s-a intalnit cu Domnul Isus, a descoperit adevarata frumusete in El, primind iertarea de pacate si implinirea sufletului ei a ceea ce cauta.

Cand te intalnesti cu Domnul Isus te uiti la tine si realizezi ca esti o mana de tarana, un abur, si coplesit de frumusetea dragostei Lui, te prabusesti la picioarele Lui ca si Maria si gura ta exclama "Doamne, Tu esti Cel mai frumos dintre oameni!"

Daca nu ai avut o intalnire personala cu Domnul Isus, inca te mai intereseaza persoana ta, frumusetea ta, urci pe treptele mandriei, dar daca azi Il vei chema si vei zice
"Doamne, pacatul m-a uratit, m-a uscat si lumea cu ispitele ei m-a inselat, nu am gasit adevarata fericire, adevarata frumusete, totul sclipeste in lumea asta doar pentru a-mi prinde sufletul in cursa ei, Doamne ma vad legat si doresc sa ma eliberezi, cred ca tu ai parasit frumusetea cereasca ca sa iei un chip ca al meu, sa porti pacatele mele pe cruce in locul meu si cred ca prin pocainta si intoarcere la Tine pot reprimi ceea ce am pierdut, adevarata frumusete care mi-a fost furata.
Doamne, doresc sa traiesc frumos ca in timpul zilei, si sa se vada de azi deosebirea dintre cine am fost si cine sunt, te rog impodobeste-ma cu frumusetea Ta, pentru ca Tu esti Cel mai frumos dintre oameni!"

Frumusetea a murit pe cruce si a inviat ca sa aduca frumusete sufletului tau si sa te asemeni cu Cel mai frumos dintre oameni.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

1 Comentariu:

  1. elena marin-alexe spunea...

    Imi place: ...Frumusetea a murit pe cruce si a inviat.
    Daca El se reflecta in tine, nu poti fi decat frumos. Multa binecuvantare, si te astept pe hailaplimbare.