Lumina in intuneric

6/14/2009 02:14:00 p.m. Posted by Cristian

"Isus le-a vorbit din nou, si a zis: Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii."(Ioan 8:12)

Pentru inceput as vrea sa pun o intrebare si fiecare din noi sa ne dam raspuns si sa cugetam cu profunzime la aceasta. Care este originea luminii, dar a intunericului?

Despre lumina si intuneric am putea sa formulam multe intrebari, dar nu-mi propun decat sa ne uitam in Scriptura si cu siguranta, acolo vom gasi multe raspunsuri despre acest subiect.
Lumina este un element vital pentru creatia lui Dumnezeu, mai ales pentru noi oamenii. Daca ne uitam pe prima pagina a Bibliei vom vedea cum a aparut lumina.

Totusi, daca cititi cu atentie inceputul primului capitol din Geneza, veti observa cu uimire ca la inceput, nu a fost lumina, ci intunericul (Gen.1:2)
Deci, intunericul a domnit pe pamantul gol si pustiu pana Dumnezeu a poruncit ca lumina sa ia fiinta pe pamantul peste care domnea intunericul.

Ce inseamna acest lucru?
Inseamna ca lumina a venit sa invadeze intunericul si de atunci incoace lumina este in lupta cu intunericul.

Spiritual vorbind, lumina a domnit atata timp cat primii oameni au ascultat de glasul "Luminii", dar in momentul in care intunericul s-a imbracat in haina de lumina(2Cor11:14) si a amagit-o pe mama noastra Eva, intunericul a pus stapanire pe sufletul oamenilor.
Ce grea a fost despartirea de Tatal luminilor si cat de amara robia la care avea sa fie supusa omenirea.

"Totusi, intunericul nu va imparati vescnic pe pamantul in care acum este necaz."(Isaia 9:1a) pentru ca Tatal ceresc in intelepciunea Lui a facut un plan de rascumparare a omului robit de intuneric.
Printul Luminii, Domnul Isus, in urma sfatului facut in cer, a ales sa se dezbrace de gloria cereasca si sa coboare la noi in intuneric, El, Luceafarul de dimineata, Steaua care stralucea in intuneric, urma sa plateasca pretul eliberararii noastre.

Coborarea Domnului Isus in lumea noastra a insemnat inceput sfarsitului imparatiei intunericului(Ioan 1:5), iar noi suntem cei care am preluat stafeta luminii s-o ducem mai departe si sa aprindem mai multe suflete pentru Imparatia Luminii.

Domnul Isus stralucea in mijlocul lumii prin dragostea ce o avea din partea Tatalui, prin vindecarile si minunile care curgeau prin El si mai ales, stralucea prin Cuvantul care-l rostea pentru mantuirea celor ce ascultau.(Isaia 49:6)

Domnul Isus a luminat chiar si atunci cand a fost pe cruce, cand diavolul credea ca a stins Lumina pentru totdeauna, invierea Domnului a fost ca o explozie a Luminii care are efect pana in zilele nostre.
Astazi, noi suntem chemati sa urmam pilda Domnului(Matei 5:14), noi care am venit de la intuneric la Lumina suntem chemati sa traim ca niste fii ai Luminii, prin viata noastra schimbata de Duhul Sfant sa se vada deosebirea dintre tine si cel ce sta in intuneric.

Vorbirea ta, gesturile tale, chiar imbracamintea ta si toate faptele tale dovedesc ca esti un fiu sau fiica a Luminii?
"Odinioara erati intuneric, dar acum sunteti lumina in Domnul.Umblati deci ca niste copii ai luminii."(Efes5:8)

Daca tu vorbesti ca lumea, glumesti ca lumea, traiesti ca lumea ce fel de lumina esti tu in intuneric?
Toata lumea zace in cel rau, ne spune cuvantul(1Ioan5:19), iar prietenia cu lumea este vrajmasie cu Dumnezeu(Iacov4:4), atentie...lumea(ca sistem), reprezentand totalitatea atitudinilor si faptelor lumesti care contravin voii lui Dumnezeu.

Nu uita, acolo unde te afli, esti pus de Domnul Isus ca o lumina care trebuie sa lumineze in intunericul lumii acesteia, fie ca e vorba de servici sau de scoala, sa se vada diferenta, prin trairea ta, dintre copiii Domnului si lume.

Intrebarea se pune in dreptul fiecaruia din noi...suntem Lumina in intuneric?
Ramaneti in lumina si conectati la sursa cereasca ca sa puteti fi o binecuvantare pentru cei din jurul vostru.

Adevarata Lumina s-a coborat din Tara Luminii sa moara rastignita de intunericul creatiei ei, ca dupa 3 zile sa rupa legaturile mortii si sa imprastie Lumina pe pamant.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: