Premiul alergarii

6/23/2009 09:47:00 p.m. Posted by Cristian


"Nu ca am si castigat premiul, sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intru-cat si eu am fost apucat de Hristos Isus."


Cuvantul "premiu" in zilele noastre stimuleaza pe orice om care are o atitudine de inactivitate, folosind acest cuvant poti stimula pe cel mic de la scoala, spunandu-i ca daca va invata bine, tu ca parinte i-ai pregatit un "premiu", asa ca al tau copil va face tot ce-i sta in putinta pentru a primi premiul promis.

Acelasi cuvant poate stimula pe un tanar care face sport de performanta, gandul lui, si ziua si noaptea e la premiul care e pus in joc, si nu de putine ori isi imagineaza cum se vede pe podium si cu premiul tinut in mana si fluturandu-l.
Pentru a obtine premiul se antreneaza zilnic, are o viata foarte activa, nu zice"Lasa sa-l ia cine-o vrea, nu ma intereseaza!" Atitudinea unei persoane care tanjeste sa obtina premiul cel mare este o atitudine care il ridica din multimea oamenilor nepasatori, il face sa sa fie o persoana care are un scop in viata si pentru care lupta.

La servici, atunci cand seful tau vrea sa-si atinga targetul, va avea grija sa-si stimuleze angajatii cu "prima" la sfarsit de luna, asa ca toata luna au curs apele pe tine si te-ai zbatut ca sa obtii acel "bonus".
Daca, pamanteste ne luptam atat de mult sa ajungem la premiu, oare spiritual exista vreun premiu pentru care sa merite sa lupti? Cu siguranta ca da.

Intrebarea care vreau sa ti-o pun si sa te gandesti la ea este...Care este premiul spre care alergi in viata asta?
Stiai ca fiecare din noi se indreapta spre un premiu al sufletului?

De cand te-ai nascut pe acest pamant, ai inceput o cursa in care alergi, constient sau mai putin constient, iar la capatul cursei te asteapta "premiul", depinde pe ce pista ai alergat, daca ai ales sa alergi pe drumul cel ingust (Matei 7:14) la sfarsitul alergarii tale, te asteapta viata vesnica, dar daca ai ales sa alergi pe calea cea larga, de fapt tu vei fi "premiul" pentru Diavolul si vei primi ca rasplata pedeapsa vesnica. (Matei 7:13)

Domnul Isus a coborat din cer si a trasat drumul care duce in cer (Luca 9:23), prin venirea Lui in lumea noastra, El a schimbat traiectoria vietii noastre si prin invierea Sa, ne-a trecut de la moarte la viata" El ne-a inviat impreuna, si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus..."(Efes 2:6)

E posibil ca in alergarea noastra spirituala sa intervina oboseala, asa cum se intampla cu un sportiv care in alergarea lui simte cum oboseala trupului cauta sa-l opreasca din drumul sau spre premiu.
Trebuie sa fim realisti ca in viata noastra spirituala ne vom lovi de piedici care sa ne opreasca din alergarea noastra, piedici care sa ne acopere vederea si sa ne oprim.

N-ati auzit pe unii care spun:" Pai, frate, de cand m-am pocait, vad ca numai probleme am in casa, la servici, cu sanatatea, cu banii, etc...", oameni care sunt influentati usor de "incercarile" sau "piedicile" care apar in viata lor.

Tu ce fel de pocait esti?
Cedezi repede, uiti de premiul care-l ai inainte si te asteapta atunci cand vin "piedici" in viata ta?
Pavel spune ca "...alerg inainte,...", adica nu se opreste, nu se cearta cu Dumnezeu pentru incercarea prin care trece, pentru lipsa care o are in familie sau boala care l-a adus in spital.
De ce nu se vaita?

Pentru ca a inteles valoarea premiului pe care-l are de castigat si spune "Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi de slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi." (Rom 8:18)
Cand constientizezi valoarea premiului care te asteapta atunci nici focul, nici foamea, nici boala, nic moartea nu te poate opri din alergarea ta.
Domnul Isus a alergat pe acest drum, si El l-a trasat cu sangele Sau, dar nu a cedat chiar si atunci cand toti Il batjocoreau si-L huleau , cand era in cele mai cumplite dureri, pe cruce, El a rabdat.
De ce ?
Pentru ca in fata Lui era premiul alergarii sufletului Sau, si acest premiu...erai tu, eram eu. (Evrei 12:2)

Deci, daca cumva te simti obosit sau " ai tras pe dreapta", sa te mai odihnesti putin, Domnul Isus iti porunceste sa te ridici si sa continui alergarea.
Pe langa oboseala spirituala ca piedica in alergarea nostra poate aparea o alta piedica care poate fi stralucirea acestei lumi.

Pavel spune ca "Dar lucrurile, cari pentru mine erau castiguri, le-am socotit ca o pierdere...( Filip3:7) Pentru El am am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos... (Filip3:8b)"
Deci, pana cand noi nu ne dezlipim inima de lucrurile acestei lumi, pentru noi, pot fi piedici in alergare.
Asa cum Domnul Isus cand a fost ispitit de Diavolul cu stralucirea lumii nu s-a inchinat, tot asa si noi trebuie sa vedem bunurile vremelnice ale acestei lumi ca un "gunoi".

Ca sa castigi "premiul" ceresc trebuie sa pierzi din vedere stralucirea lumii acesteia.
Iti place sa strangi "gunoaie", ai pierdut adevaratul premiu, ai renuntat la "gunoaie", atunci esti tot mai aproape de "premiul ceresc".

Un alt lucru care trebuie sa se intample in viata noastra daca vrem sa castigam premiul, este sa uitam trecutul nostru"..uitand ce este in urma mea..." (Filip 3:13).
Dumnezeu, daca a aruncat trecutul nostru in marea uitarii, de ce noi pescuim acolo unde El a scris "pescuitul interzis"?

Va aduceti aminte ce s-a intamplat cu femeia lui Lot cand au iesit din Sodom si Gomora, cand ea s-a uitat in urma?
Ingerul daduse porunca sa nu se uite in urma, erau pe un drum nou, alergau spre premiul oferit de Dumnezeu, viata, cu conditia ca sa nu priveasca inapoi.

Vrei sa ajungi si tu la capatul drumului? Nu te uita inapoi, tu esti o faptura noua in Hristos, ce a fost vechi a murit, nu lasa pe cel rau sa te amageasca cu soaptele lui spunandu-ti ca nu esti iertat de trecutul tau.

Si un ultim lucru pe care noi sa-l verificam in viata nostra, ca sa putem primi premiul alergarii nostre este sa ne "aruncam inainte", adica sa avem o viata spirituala consecventa.
Daca rugaciunea iti lipseste, Cristi, si nu esti consecvent in rugaciune, aceasta poate fi o piedica in drumul tau, consecventa in citirea Scripturilor, consecventa in a merge la biserica, consecventa in slujirea la care ai fost chemat.

Cum e in dreptul tau? Te rogi din cand in cand, citesti Biblia o data pe saptamana, mergi la biserica numai cand ai chef sau slujesti doar daca esti apreciat sau daca "iese"ceva?
Dragii mei, nu uitati suntem inca intr-o alergare spirituala...unii urca, altii coboara. Tu..."urci sau cobori, te intreb de doua ori" spunea poetul unei cantari.

Pavel ne indeamna sa nu pierdem din vedere premiul chemarii noastre "..Alerg spre tinta, pentr premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus. Gandul acesta dar sa ne insufleteasca pe toti..." (Filip3:14,15)

Domnul Isus a castigat fiind rastignit pe cruce, iar noi vom castiga prin rastignirea omului vechi lasandu-l pe omul nou sa alerge cu crucea spre premiul alergarii ceresti.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

1 Comentariu:

  1. Miriam spunea...

    O imbratisare strânsă...strânsă!

    Cât de importantă este o îmbrăţişare? Poţi da un răspuns aici http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-o-imbratisare.html.