Smerenia in inchinare! (II)

6/09/2009 05:00:00 p.m. Posted by andu


Ma bucur pentru ca putem parcurge acest studiu impreuna si ca suntem cu toti interesati cum trebuie sa ne inchinam si de multe ori si eu personal am venit cu o atitudine care nu a fost placuta lui Dumnezeu si am incercat sa fiu asa cum El ma doreste si sa privesc lucrurile din postura de a ma vedea pe mine acolo in fata la inchinare si am reusit lucrul asta cu ajutorul Lui. Am parcurs cele 4 parti in care prin harul Lui am incercat sa explic ce inseamna inchinarea si azi doresc sa parcurgem si celelalte 6 parti ca sa putem sti ce inseamna inchinarea si cum putem sa o practicam.

5. Sa aduca bucurie prin Duhul Sfant

Atunci cand Domnul primeste cantarea, El se bucura de cantarea de lauda si bucuria Lui se transmite credinciosilor.

Ps.149.2,4,5.-« Sa se bucure Israel de cel ce l-a facut, sa se veseleasca fiii Sionului de Imparatul lor ! Caci Domnul are placere de poporul Sau si slaveste pe cei nenorociti mantuindu-i. Sa salte de bucurie credinciosii lui imbracati in slava… ». Multi raman azi doar cu saltatul in urma cantarii si uita de imbracamintea de slava pe care trebuie sa o poarte si care este Duhul Sfant sau Duhul Slavei… Este rusinos sa asociem dansul lui David cu ceea ce se intampla azi. Azi se potriveste mai degraba versetul care zice « Poporul a sezut sa manance si sa bea si s-au sculat sa joace »(1Cor.10.7), care este o inchinare la idoli.

Daca in timpul cantarii Duhul Sfant nu ne da bucuria mantuirii, inseamna ca este o problema in legatura noastra cu cerul.
Multi uita ca bucuria nu poate veni de sus decat dupa pocainta si umilinta, dupa ce ne-am varsat inimile inaintea Domnului, iar pentru aceasta este nevoie de cantari unse de Duhul Sfant, altfel ele nu vor fi decat « arama sunatoare si chimvale zanganitoare »(1Cor.13.1).

6. Sa aduca descoperire dumnezeiasca.

1Cro.25.1 il prezinta pe Asaf care conducea cantarile la Templu si proorocea intovarasit de harfa. Cantarea de lauda ca rezultat al unei inchinari pline de dor fata de Domnul Isus va face ca Duhul Sfant sa sufle peste Biserica un duh profetic care va aduce multa zidire si mangaiere sufleteasca. Sa ne rugam ca generatia tanara si noii intorsi la Domnul sa cunoasca aceste bucurii de sus, rugaciunile prin Duhul(Iuda v.20) si cantarile duhovnicesti(Col.3.16).

7. Sa contribuie la strangerea legaturilor fratesti si a partasiei in Domnul

Cantarea trebuie sa fie aceea care sa aduca unitate in randul fratilor si sa lege
inimile intr-un manunchi inaintea Domnului.

Ps.111.1- « Voi lauda pe Domnul din toata inima mea, in tovarasia oamenilor fara prihana si in adunare ».
Ps.35.18- « Si eu Te voi lauda in adunarea cea mare, si Te voi slavi in
mijlocul unui popor mare la numar ».

Imi amintesc cum cu ani in urma fratii si surorile veneau cu cartile de cantari la Casa Domnului si cantau din inima, uneori cate doi-trei de pe o carte, iar acum cand avem retroproiectoare, instrumente, formatii si mijloace de sunet moderne, cei mai multi privesc la cei care canta ca la spectacol, ba unii mai si aplauda pe cei care canta, dand astfel oamenilor slava care este doar a lui Dumnezeu. Modernismul a fost ca un dus rece pentru biserici sau mai degraba in inima multora dragostea s-a racit…

8. Sa aduca in inima mila pentru cei cazuti de pe calea Domnului si pt. cei pierduti

2Sam.1.17-19 reda cantarea de jale a lui David pentru Saul si fiul sau Ionatan
si durerea acestuia pentru pierderea celor doi care odinioara erau vitejii Domnului.
Astfel de cantari ar goni judecata si blama care apasa uneori asupra inimilor si ar aduce un duh de mijlocire pentru cei care peir.
Ier.48.36- « De aceea imi jaleste inima ca un fluier pentru Moab, imi jaleste inima ca un fluier pentru oamenii din Chir-Heres… », iar Isa.16.11 spune « De aceea imi plange sufletul ca o harfa pentru Moab… ». Moab reprezinta poporul firesc, oamenii fara Duh, care n-au parte de cer.. Sa plangem pentru crestinii din adunari care odinioara erau plini de ravna si de Duh…

9. Sa aduca duh de rugaciune

Hab.3.1-2- De cantat in felul cantecelor de jale, cantare in care profetul se roaga Domnului pentru popor.

10. Sa aduca biruinta spirituala.

Ps.47.7- « Cantati o cantare inteleapta !…Domnitorii popoarelor se aduna impreuna cu poporul Dumnezeului lui Avraam. » Cantarea de lauda va aduce oamenii la Dumnezeu si va da biruinta spirituala. Multe marturisiri am auzit despre oameni intorsi la Domnul in urma auzirii unor cantari in casa de rugaciune.
2Cro.20.21-22- «Apoi, in invoire cu poporul, a numit niste cantareti care, imbracati cu podoabe sfinte si mergand inaintea ostirii laudau pe Domnul si ziceau ’’Laudati pe Domnul, caci indurarea Lui tine in veac’’ In clipa cand au inceput cantarile si laudele, Domnul a pus o panda impotriva fiilor lui Amon si ai lui Moab si impotriva celor din muntele Seir, care venisera impotriva lui Iuda. Si au fost batuti ».

Ce biruinta spirituala sa avem azi cand podoabele nu sunt cele sfinte, ci sunt inele si lantisoare, coafuri si farduri, nu un duh smerit ci haina mandriei si a arogantei ?
2Sam.22.1- reda cantarea cantata de David cand Domnul I-a dat biruinta impotriva tuturor vrajmasilor lui si a lui Saul.

Cum stam astazi in domeniul acesta al inchinarii prin cantare ? Cred ca multe din asa zisele cantari de bucurie ar trebui sa se transforme in cantari de jale, cand tot mai multi se aseamana cu cantaretii din vremea profetului Amos: Amos 6.5 : « Aiureaza in sunetul alautei, se cred iscusiti ca David in instrumentele de muzica… ». Domnul sa ne ajute sa il laudam din toata inima si lucrul acesta sa se vada in lucrarile pe care Duhul LUI Dumnezeu le va face in urma cantarilor. Asa cum vestirea Cuvantului Sfant trebuie sa fie insotita de anumite semne pe care Mantuitorul le-a promis(Marc.16.17-18) si care au insotit Biserica Primara(Marc.16.20), tot asa cantarea de lauda, cantata sub ungerea Duhului Sfant, va produce macar o parte din cele mentionate mai sus.
Doamnme, ridica Tu cantareti imbracati cu podoabe sfinte in Romania, care sa spuna ca David : « Gata imi este inima sa cante, Dumnezeule ! Voi canta, voi suna din instrumentele mele ; aceasta este slava mea !Desteptati-va alauta si harfa ! Ma voi trezi in zori de zi ! »(Ps.108.1-2)
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: