Puterea celui slab

7/21/2009 08:50:00 p.m. Posted by Cristian


"Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, le-a dat putere si stapanire peste toti dracii, si sa vindece boalele." (Luca 9:1)


Dragii mei, traim zilele cele mai dificile din istoria omenirii, cand fiinta umana cauta sa urce pe culmile puterii si autoritatii asupra ei insasi. Sunt zilele de pe urma a fiintei umane, zile care ne apropie tot mai mult de clipa in care Dumnezeu va face deosebire intre omul pamantesc si omul ceresc. (Matei 25:32)

As dori in randurile care se vor asterne sub ochii vostri sa ne cufundam in frumusetea cuvantului lui Dumnezeu si sa incercam sa intelegem adevaratul sens al cuvantului "putere".
Inca din adolescenta sau poate chiar mai devreme, omul in subconstientul sau, a cautat sa se impuna in fata celorlalti prin temperamentul sau, prin caracterul sau inteligenta sa.

Unii din baieti, in adolescenta au inteles ca a fi puternic inseamna a avea cat mai multi muschi si prin asta a cuceri fetele. Altii, au inteles ca a fi puternic, nu sta in bicepsi, ci puterea ti-o poti dovedi prin multimea banilor cu care poti cumpara pe cineva.
Pentru altii, puterea nu inseamna nici a avea muschi, nici a avea bani, ci inseamna a fi o persoana politica care urca pe o scara a influentei umane, astfel incat sa poata conduce destinele altora.

Atata timp cat noi nu l-am cunoscut pe Domnul Puterii,pe Hristos, eram lipsiti de viata, iar putere asupra sufletelor noastre o avea diavolul. "Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu."(Romani3:23)
In momentul cand noi venim la Domnul Isus, iesim de sub puterea intunericului si intram sub autoritatea Domnului Isus, astfel incat si cel mai slab in felul lumii este un Samson puternic inaintea Domnului si o amenintare pentru iadul intreg.
"Voi copilasilor, sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit, pentru ca Cel ce este in voi,este mai mare decat cel ce este in lume." (1 Ioan 4:4)

Puterea celui slab in ochii lumii e ascunsa in increderea sa fata de Creatorul Sau. Va aduceti aminte cand Israel trebuia sa dea piept cu uriasul Goliat si toti vitejii lui Israel nu au indraznit sa-l infrunte?
A fost totusi, acolo cineva care l-a infruntat pe acest urias puternic, Goliat, si acesta nu a fost imparatul Saul, ci un copil cu par balai, de care Goliat, cand l-a vazut, a ras de el.

Iata o confruntare intre puterea fizica si puterea spirituala, unul se bizuia pe puterea lui fizica, iar David se bizuia pe puterea Lui Dumnezeu. (1 Sam 17:45)
Secretul puterii celui slab, al lui David era ca Numele Domnului era cel care avea sa doboare la pamant numele uriasului Goliat..."eu vin impotriva ta in Numele Domnului ostirilor..."

Astazi se poate intampla la fel, poate si tu ai un Goliat in viata ta care se ridica impotriva ta cu "putere spirituala" din intuneric, Domnul Isus iti spune: "Nu te teme fiule, fiica, Eu sunt puterea ta, Numele Meu iti este turn de scapare, cheama-Ma in ziua necazului, Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi, zice Domnul."

Poate ca ai incercat de multe ori sa iesi din impas, din problema sau din incercare prin puterea ta, sau a altuia si ai vazut ca ai esuat...Domnul te indeamna sa te sprijini de El, fa-te mic si atunci El se va face mare in tine.

Puterea celui slab este ascunsa intr-o viata de smerenie, omul cu adevarat puternic, spiritual, este acea persoana in vocabularul careia nu mai exista expresiile..."eu vreau"..."eu pot"..."eu stiu"..."masina mea"..."casa mea"...
Poate de multe ori te intrebi...de ce sunt asa de slab/a, spiritual, de ce ma clatin la orice incercare?

De ce? Pentru ca inca nu esti dezlegat de toate lucrurile pamantesti, inca mai vrei sa fii, tu cel care sa conduci, tu si nu EL.
Aduti aminte de un om care in viata lui a avut de toate, dar nimic nu s-a lipit de inima lui, iar cand le-a pierdut pe toate...cand era vazut ca cel mai nenorocit dintre oameni, atat de slab...el de fapt nu pierduse nimica, nu-l pierduse pe Dumnezeu si atunci cand lumea il vedea ca cel mai amarat si slab dintre pamanteni, de fapt, in ochii lui Dumnezeu la facut un om puternic, expresia binecunoscuta..."Gol am iesit din pantecele mamei mele, si gol ma voi intoarce in sanul pamantului. Domnul a dat si Domnul a luat..." (Iov 1:21)

Puterea celui slab nu consta doar in increderea in Domnul Isus si lepadarea de sine, ci, secretul puterii celui slab se gaseste in atitudinea corecta care o are in fata suferintei, in fata incercarii.
In Babilon au trait niste tineri care nu aratau deloc cu tinerii din acel oras, erau deosebiti si catalogati de altii ca niste baieti slabuti, care nu stiu cum sa se impuna atunci cand sunt pe o treapta sociala inalta. Totusi, slabiciunea celor trei tineri evrei fata de Dumnezeul lui Israel a fost
mai puternica decat flacarile cuptorului incins de sapte ori.
Cei trei au avut o atitudine corecta in fata incercarii, au ramas fideli Creatorului.

Pavel ne spune ca atunci cand era slab, el era de fapt, puternic..."De aceea simt placere in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos;caci cand sunt slab, atunci sunt tare." (2 Cor 12:10)
Oare putem spune si noi la fel ca Pavel?

Suntem oamenii care acceptam in viata noastra incercarea, defaimarea, stramtorarea, necazurile care vin din cauza ca suntem Copiii Domnului Hristos?
Vreau sa-ti spun ca esti o persoana puternica atunci cand tu vezi in toate incercarile vietii tale, resurse de putere duhovniceasca.

Domnul Isus si-a ales ucenici, dintre oameni obisnuiti, si chiar daca unii dintre ei se considerau mai puternici fata de ceilalti (uita-te la Petru), toti au fost chemati sa urmeze exemplul Domnului Isus.
Toti marturiseau depre Domnul Isus, chiar daca era un om simplu, ca El era un Invatator care-i invata ca unul care are putere.
Domnul Isus are putere si azi asupra puterilor demonice, iar din puterea Lui am primit si noi, asa cum le-a dat si primilor ucenici.

E foarte important sa intelegem ca in cuvantul "putere", in dreptul Domnului Isus, se ascunde, de fapt, autoritatea care o are peste orice fiinta.
Autoritatea, nu inseamna a avea putere, ci a avea dreptul de a exercita puterea...e mare diferenta in a spune ca diavolul are putere si ca Domnul Isus are autoritate.

Cu alte cuvinte, daca Domnul Isus are toata autoritatea (puterea) in cer si pe pamant, te intreb, ce i-a mai ramas diavolului?
Raspuns; nimic. Si, totusi , multi gresesc cand afirma ca cel rau are putere...nu, lui nu i-a mai ramas nimic...capul lui a fost zdrobit la cruce, prin jertfa suprema adusa de Mantuitorul Isus, la Golgota, asa ca el doar da din coada, dar autoritatea asupra sufletelor noastre i-a fost luata prin moartea si invierea Dumnezeului nostru Isus.

Puterea celui slab este ascunsa in ascultarea fata de Dumnezeu Tatal.
Asa cum Domnul Isus a ascultat de Tatal pana la capat, si noi daca dorim sa iesim biruitori trebuie sa traim o viata de ascultare de voia Tatalui Ceresc. "...Tata..faca-se nu ce voiesc eu, ci ce voiesti TU." (Marcu 14:36)

Puterea celui slab va fi incununata la sfarsitul alergarii sale, asa cum Imparatul Dragostei a fost incununat cu slava..."Celui ce va birui, ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie." (Apoc 3:21)

Ramai in El, si El te va scoate biruitor prin puterea Sa..."Domnul este cu tine, viteazule!"...Du-te cu puterea aceasta pe care o ai...oare nu te trimit Eu?" (Judec. 6:14)
Fii sigur, ca atunci cand te trimite El, nu vei cadea niciodata, dar cand te vei duce tu, caderea e iminenta.

Nu uita, daca lumea spune ca in zilele noastre e o slabiciune ca omul sa se increada in Domnul Isus, tu dovedeste ca azi, increderea ta in El e puterea care poate shimba lumea.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

1 Comentariu:

  1. Daniel Espinoza spunea...

    Muchos saludos y bendiciones

    SCJM
    http://sedconsolacion.blogspot.com