Izbavit de pacat

8/18/2009 09:24:00 p.m. Posted by Cristian


"Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El s-a ridicat in sus si le-a zis: Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea." (Ioan 8:7)


Problema omenirii, pacatul, boala care roade sufletul omului imediat ce intra in lumea aceasta, se naste cu pacatul, creste cu pacatul si din nefericire cei mai multi dintre oameni mor cu pacatul.
As dori sa privim in Cartea sfanta pentru cateva clipe si sa vedem originea pacatului in lumea noastra, dar mai ales sa vedem care este solutia lui Dumnezeu, care este antidotul pe care L-a pregatit El pentru vindecarea sufletului nostru.

Originea pacatului isi are radacina in cea mai frumoasa gradina care a fost vreodata creata de Dumnezeu pe acest pamant, Gradina Eden.
Locul pe care Dumnezeu l-a destinat sa fie desfatarea omului in prezenta Creatorului, din cauza pacatului, acest loc devine o inchisoare in care omul ajunge departe de fata Lui. (Gen 3:17)

Pacatul, in locul cel mai frumos, se imbraca in stralucire ca sa nu poata fi observat, asa a inselat-o pe mama noastra Eva, si in zilele noastre, pacatul are aceeasi tactica de a se deghiza si de a insela omenirea. (Gen 3:6)
Pacatul, de multe ori, este asemenea unei prajituri, bine facuta si frumos ornata, dar dupa ce ai gustat din ea sufletul iti ramane plin de amaraciune, te simti legat si pus la zidul judecatii, ca si un hot care a fost prins asupra faptului.

Asa cum spuneam, aparitia noastra in lumea aceasta este sub semnul pacatului... "Iata ca sunt nascut in nelegiuire si in pacat m-a zamslit mama mea." (Psalm 51:5)
Ne nastem in lumea aceasta fara sa stim ca ne asteapta o lume plina de necazuri si nevoi, dar in bratele mamei inghite lumea din jurul nostru, chiar daca bratele pacatului cauta sa ne infasoare sufletul.
Pe timp ce crestem, ne desprindem din bratele mamei, iar pacatul cauta sa fie cel mai bun prieten al nostru, stapanul nostru, fagaduind si afisand in fata noastra o lume in roz.

Pacatul este neascultarea fata de Dumnezeu, pacatul are viata cand nu traim pentru Domnul Isus, dar este mort cand viata noastra este in ascultare de Creatorul vietii.

Singura persoana care a trait pe acest pamant si a fost fara de pacat este Domnul Isus, Fiul Lui Dumnezeu (1 Petru 2:22), iar in timp ce Domnul traia in mijlocul oamenilor pentru a-i tamadui de pacat, exista o categorie de oameni, religiosi, care nu vedeau pacatul lor, ci pe al altora.

Va aduceti aminte de femeia care a fost prinsa in plasa pacatului de catre oamenii religiosi, ei au adus-o la Domnul Isus si au pus-o la zidul condamnarii, pentru a o "rasplati" pentru fapta ei.
Pacatosii condamna o pacatoasa, fara ca ei sa-si vada pacatul din viata lor, iar la insistentele lor, Domnul Isus le arata ca si ei sunt la fel de vinovati ca si femeia pacatoasa si ca, si ei merita sa fie pusi la acelasi zid.

Dragii mei, pacatul orbeste omul si-l face pe om sa vada paiul din ochiul semenului sau si niciodata nu-i va arata barna din propriul sau ochi.
Cuvantul Domnului ne arata fiecaruia ca suntem lipsiti de slava lui Dumnezeu ... "caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu." (Rom 3:23)... si ca rasplata pe care o primeste muritorul la capatul vietii pe acest pamant, daca nu se intoarce la Creatorul Sau este moartea... "fiindca plata pacatului este moartea..." (Rom 6:23)

Asadar, pacatul care stapaneste omul neascultarii, il devoreaza fara mila si-l tine cat mai departe de Dumnezeu, trimitandu-l spre moarte vesnica.
Totusi, ... "multumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru ca, dupa ce ati fost robi ai pacatului, ati ascultat acum din inima..." (Rom 6:17) de solutia lui Dumnezeu... Dumnezeu ne-a iubit si nu ne-a lasat sa ramanem sub robia pacatului si a trimis pe Fiul Sau... "El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn,..." (1 Petru 2:24)

Tatal Ceresc in planul Sau divin avea pregatita deja izbavirea pentru omul care cazuse in pacat... "Astfel dar, dupa cum printr-o singura greseala a venit o osanda care a lovit pe toti oamenii, tot asa, printr-o singura hotarare de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarare de neprihanire care da viata." (Rom 5:18)
Pentru ca noi sa fim izvabiti de sub puterea pacatului , Tatal ceresc a platit cu Singurul Sau Fiu, (Ioan 3:16) nu ne-a rascumparat cu aur sau cu pietre scumpe, ci cu sangele scump al lui Isus Hristos. (1 Petru 1:18,19)

Pentru ca noi, oamenii sa beneficiem de solutia lui Dumnezeu, trebuie sa ne facem si noi partea noastra. Dumnezeu a facut partea Lui, iar noi trebuie sa facem ce tine de noi si anume...sa ne pocaim.
Pacatul are putere asupra noastra daca noi nu ne pocaim si nu renuntam la el. In urma propovaduirii cuvantului de catre Petru, multimea realizeaza gravitatea pacatului din viata lor si intreaba in cor... "Fratilor, si ce sa facem?, iar raspunsul vine imediat... "Pocaiti-va dar si intoarceti-va la Dumnezeu pentru ca sa vi se stearga pacatele..." (Fapt3:19)

Asadar, Dumnezeu ne-a izbavit de sub puterea pacatului,iar noi trebuie sa facem trei pasi ca sa ne legam inima numai de iertarea si neprihanirea Domnului Isus:

1. Sa recunoastem viata de pacat care am trait-o pana atunci, sa ne marturisim pacatul inaintea Domnului. (Psalm 32:5)
2. Sa plangem si sa ne para rau de viata traita in pacat. (Luca 15:21)
3. Sa renuntam la viata veche si pacatoasa. (Rom 6:11)

Nu uitati, inca suntem pe acest pamant plin de murdarie, iar noi, care am primit o haina alba, haina neprihanirii, suntem chemati s-o pastram curata pentru a putea intra la nunta cereasca care va incepe in foarte scurta vreme.

Ai fost izbavit de pacat, ai fost iertat... du-te si spune si tu, ca toti ceilalti care au fost eliberati din inchisoarea pacatului, ca Domnul Isus si astazi cauta suflete pacatoase, condamnate la zidul mortii... El a venit ca Medic pentru sufletele bolnave de pacat, El este Pastorul care a lasat cele 99 de oi si o cauta pe cea pierduta.

Poate citind aceste randuri, te regasesti printre sufletele bolnave, printre cei legati de patima bauturii, de patima tigarilor, de pacatul curviei sau de pacatul neascultarii de Dumnezeu.
Vreau sa-ti dau o veste buna!

Chiar daca toti te condamna in jurul tau si nu gasesti iertare la nimeni, ba chiar soapte iti spun ca nu mai are rost sa traiesti pe acest pamant, ca nu mai exista solutie pentru tine,... suflete, vreau sa-ti spun ca exista solutie pentru tine, exista izbavire pentru tine, exista vindecare pentru sufletul tau si aceasta o gasesti numai la Domnul Isus, Fiul Lui Dumnezeu care a murit pe cruce pentru pacatele tale si a inviat, daca astazi te pocaiesti si te prabusesti inaintea Lui si te recunosti ca pacatos, El azi iti va spune asa cum a spus si femeii pacatoase pusa la zid... "Du-te in pace si sa nu mai pacatuiesti!" (Ioan 8:11)

Faca Domnul ca sa nu uitam de unde am fost scosi fiecare, sa ne continuam drumul spre tara Vesniciei, sa-nlaturam orice pacat din viata noastra si sa dovedim lumii ca suntem copii de Dumnezeu.

Ai fost izbavit de pacat ca si altii sa cunoasca izbavirea.
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: