Cine am fost, cine sunt, cine voi fi?

6/05/2010 06:09:00 p.m. Posted by Cristian



"Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre, in care traiati odinioara..."(Efes.2:1,2)


Zilele in care traim cu siguranta sunt zilele de pe urma cum spune apostolul Pavel lui Timotei, iar in aceasta perioada, fiecare din noi trebuie sa ne cunoastem mai mult ca oricand statutul de copii de Dumnezeu. As dori sa incercam in cateva randuri sa privim trei imagini care ni se pun inaintea
noastra, imagini in care ne putem identifica fiecare.

Asadar, as dori sa privim in oglinda Domnului Isus si sa incercam sa ne raspundem in dreptul nostru la o intrebare pe care Duhul Sfant ne-o pune in aceste clipe:

Cine am fost... cine suntem si cine vom fi?


Ca sa putem sa raspundem la prima parte a intrebarii care se refera la trecutul nostru, cine am fost?, as vrea sa ne uitam in Cuvant si sa intelegem ca raspunsul il gasim in cartea Efeseni cap.2:1-2. Domnul Isus ne invata si ne explica ca noi oamenii de ieri, care traiam in pacat si neascultare de Dumnezeu, eram morti, moarte care a afectat coroana creatiunii lui Dumnezeu de la primii oameni din gradina Eden pana in zilele noastre. Statutul fiecarei persoane care intra in aceasta lume este de om pacatos, iar David arata clar in psalmul 51:5 "Iata ca sunt nascut in nelegiuire si in pacat m-a zamislit mama mea."

Asadar, raspunsul la intrebarea cine am fost noi, nu este altul decat, oameni pacatosi, oameni morti fata de Dumnezeu. Pacatul nostru este cel ce ne desparte de Creatorul nostru, Isaia 59:2 "...ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund Fata Lui si-L impiedica sa v-asculte."

Iata dar cauza pentru care noi intram in lumea aceasta cu acest statut de om pacatos, iar noi nu trebuie sa uitam ca Domnul ne spune ca pe fiecare om pacatos il asteapta si o rasplata, moartea.
"Fiindca plata pacatului este moartea..." Rom.6:23

As vrea sa te uiti la viata ta si sa-ti raspunzi la intrebarea cine ai fost tu?

Noi punem aceasta intrebare pentru ca avem un trecut care nu poate fi uitat, dar mai ales pentru ca avem un prezent glorios.

Nu cumva tu esti o persoana fara trecut?

Nu poti avea un prezent glorios daca nu ai trait un trecut din care nu vedeai scapare.
Nu cumva tu esti o persoana care ar fi trebui sa fi fost, nu sa fii?

Si ca sa-ti explic uita-te la viata ta si priveste cum o traiesti. Esti dependent de pacat, esti o persoana razvratita, neascultatoare de Dumnezeu, faci ce vrei, ce-ti place, traiesti cum vrei?
Imi pare rau sa-ti spun, daca tu traiesti astfel, esti ceea ce eu de mult timp am fost candva, dar nu mai sunt.

Eu de acolo am fost luat , din acel mod de viata pe care-l traieste lumea cu sistemul si valorile ei, din intuneric, fara Dumnezeu... "Intre ei eram si noi odinioara, cand traiam in poftele firii noastre pamantesti, cand faceam voile firii pamantesti si ale gandurilor noastre si eram din fire copii ai mainiei, ca si ceilalti." Efes.2:3
Cine eram eu? Un copil al maniei, fiul al neascultarii... asta eram eu, dar tu...????

Totusi, am o veste buna pentru cei care sunt ceea ce eu eram candva.
Si tu poti sa ai un trecut care sa fie aruncat in marea uitarii de Dumnezeu care te poate ierta de toate pacatele tale daca te pocaiesti, te recunosti inaintea Lui si renunti la viata stricata si la neascultarea ta fata de Dumnezeu.
Daca vii la crucea Domnul Isus Hristos si crezi ca sangele care a curs pe lemnul suferintei este singuta ta solutie atunci credinta aceasta iti face transferul de la moarte la viata. Ioan 5:24

Vreau sa-ti spun ca nimeni nu merita sa fie readus la viata, nici eu nu am meritat, dar secretul il gasim tot in Cuvantul Sau care spune: "Dar Dumnezeu care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos..." Efes.2:4,5

Deci, suflete draga, Dumnezeu de azi vrea ca viata ta traita fara El, vrea sa fie de domeniul trecutului si sa-ti dea un prezent, un viitor si-o nadejde.

Locul pentru toti care lasa ca pacatul sa fie stapan in viata lor este clar, moartea, despartirea de Dumnezeu vesnica sau iazul cu foc. Apoc.20.15;21:8.
Dar daca azi alegi locul pe care ti l-a pregatit Dumnezeu, vei fi cu El o vesnicie si de azi tu vei primi un nume nou, de copil al lui Dumnezeu. Ioan 1:12.

Cine sunt eu?
Daca avem deci un trecut din care am fost izbaviti de Domnul Isus, prezentul pe care-l traim trebuie sa reflecte chipul Sau si nu al lumii sau al vedetelor lumii acesteia.
"Caci noi suntem lucrarea Lui..." Efes.2:10

Cine suntem noi?
"Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi, cu faptele lui si v-ati imbracat cu omul cel nou care se inoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut." Colos.3:9-10.

Cine suntem noi?
"...daca este cineva in Hristos este o faptura noua." 2Cor.5:17
Locul nostru in prezent nu este undeva pe acest pamant, la tara sau la oras, in vila sau apartament, ci locul nostru este deja "in locurile ceresti, in Hristos..." Efes.2:6

Prezentul pe care noi il traim arata cine vom fi.

Am vazut cine am fost si cine suntem, care era locul pentru cine eram, care este locul pentru cei care sunt si care va fi locul pentru cei care stiu cine vor fi.

Cine vom fi?
Dragii mei, noi nu ne oprim la prezent, nu e totul aici, dimpotriva, aici suntem straini si calatori, dar daca noi suntem ca El, atunci vom fi ca El, ca Domnul Isus.
"Preiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s-a aratat inca, dar stim ca atunci cand Se va arata El, vom fi ca El;pentru ca Il vom vedea asa cum este." 1Ioan3:2

Dupa ce ai citit aceste randuri, te indemn sa te uiti in oglinda Domnului Isus, in Cuvantul Sau si sa vezi ce chip porti, cu cine semeni, al cui caracter se vede in tine?
Porti chipul Mantuitorului Isus?, atunci vei fi ca El.
Porti chipul lumii acestei?, atunci vei ramane aici cu lumea si toate sistemele ei si vei suporta consecinta alegerii tale.

Depinde de noi sa nu mai fim cine am fost, prin trairea noastra, prin a alege sa ne pocaim si sa traim frumos ca in timpul zilei si putem alege sa fim de pe acest pamant in Hristos o fiinta noua ca atunci cand se va arata El vom fi ca El.

Fie ca harul Domnului Isus, impartasirea Duhului Sfant si dragostea Lui Dumnezeu Tatal sa se reverse peste fiecare din noi si sa ne pregatim de nunta care este gata sa inceapa, iar noi sa zicem, ca Mireasa a Lui..Vino Doamne Isuse!
"Si Duhul si Mireasa zic: Vino!"

Fiti binecuvatati!
  • Digg
  • del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Yahoo! Buzz
  • Technorati
  • Facebook
  • TwitThis
  • MySpace
  • LinkedIn
  • Live
  • Google
  • Reddit
  • Sphinn
  • Propeller
  • Slashdot
  • Netvibes
Postari mai noi Postari mai vechi Home

0 Comentarii: